פשטידת בצל וגבינה בולגרית מעודנת לפסח – ללא גלוטן
פשטידה עדינה ומענגת, ללא גלוטן.
- 8 יח' בצל לבן בינוני
- שמן זית
- 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 3% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה גדולה
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה 32% שומן
- 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
- 40 גרם (4 כפות) קמח תפוחי אדמה
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס גס
הוראות הכנה:
-
01.
בצל סגול פחות מתאים למנה זו, משום שהוא יניב תוצאה מתקתקה. לגרסה דיאטטית יותר אפשר להשתמש ביוגורט במקום שמנת מתוקה. אם תשתמשו בגבינה אחרת של "פיראוס" להכנת פשטידה זו, יתכן שלא יהיה צורך להמליח את התערובת.
-
02.
קולפים בצלים, פורסים דק, שמים בקערה ומפרידים את הפרוסות לרצועות דקיקות.
-
03.
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים (תוך הוספת שמן זית לפי הצורך) עד להתרככותו, השחמתו והופעת סימני צריבה יפים. מסירים מן האש.
-
04.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 26X22 ס"מ במעט שמן זית.
-
05.
מוסיפים למחבת/לסיר (שבה הבצל המטוגן) קוביות גבינה בולגרית ומערבבים.
-
06.
בקערית מערבבים ביצה עם שמנת מתוקה, מעט מלח ומעט פלפל. מוסיפים לתערובת הבצל ומערבבים בזריזות.
-
07.
בקערית מערבבים קורנפלור עם קמח תפוחי אדמה ומוסיפים לתערובת הבצל. מערבבים עד להיטמעות האבקות. מעבירים לתבנית, מיישרים ומהדקים מטה.
-
08.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 27-30 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 10-20 דקות ומגישים.
טיימר מופעל