פאי גבינה ופירורים – המתכון המנצח | השף הלבן

פאי גבינת כנען ופירורים

מארחים בקרוב? קבלו את המתכון של נטלי לוין שמשלב בין עוגת גבינה ופירורים, לבין פאי מרשים! מתכון שכל אופה ביתי חייב להכיר ולנסות

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי גבינה ופירורים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 12 יחידות:

לבצק:
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
לפירורים:
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום דמררה
  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
למלית גבינה:
  • חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
  • ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15% שומן
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה L
  • 1 חלמון L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
לקישוט:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

  • 03.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

  • 04.

    עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

  • 05.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.

  • 06.

    דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.

  • 07.

    מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.

  • 08.

    פירורים: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף מהכנת הבצק) שמים קמח, סוכר, חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. שומרים את הפירורים במקפיא עד הרכבת הפאי.

  • 09.

    מלית הגבינה: במעבד מזון עם להב פלדה (שוב – אין צורך לשטוף מהפירורים) שמים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, חלמון, וניל, מלח וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

  • 10.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 11.

    יוצקים את מלית הגבינה על גבי הקלתית הקפואה ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 12.

    מפזרים את הפירורים בחלק העליון בצורה חופשית.

  • 13.

    אופים את הפאי במשך 35-45 דקות או עד שהפירורים מזהיבים ומלית הגבינה מעט תופחת, מתייצבת בשוליים וקצת רוטטת במרכז.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 14.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

  • 15.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הידעת?

אומרים שטובים השניים מן האחד, אך לפעמים עדיף האחד המשלב בתוכו את השניים. עוגת גבינה היא אחד הקינוחים הנפוצים בישראל בעשורים האחרונים וגם הקלים להכנה. בנוסף, פאי תפוחים הוא ללא ספק אחד הקינוחים הפופולאריים בעולם כולו. עכשיו מה קורה כשמשלבים בין 2 הקינוחים המעולים הללו לכדי קינוח אחד? מקבלים מנה אחת שטוב יותר מסך חלקיה! ובכן, מארחים בקרוב? קבלו את המתכון של נטלי לוין שמשלב בין עוגת גבינה ופירורים, לבין פאי מרשים! מתכון שכל אופה ביתי חייב להכיר ולנסות.

הכנת? כאן מדרגים
(111)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.