ספנקופיטה – פשטידת תרד עם גבינות
פשטידת תרד יוונית קלאסית עשירה בגבינות. סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת
המרכיבים ל8-10:
- חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט"
- 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
- צרור שמיר
- צרור בצל ירוק חתוך גס (ללא החלק הלבן)
- 250 גרם גבינה בולגרית 24% של פיראוס
- 250 גרם פטה כבשים 20% של פיראוס
- 3 ביצי תנובה
- שומשום
- שמן זית
- קופסת לאבנה 9% של פיראוס
- 4 מלפפונים ירוקים
- 3 שיני שום
- שמן זית
- מלח
- מעט שמיר
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר רחב ועמוק מטגנים את קוביות הבצל לבן עם מעט שמן וכעבור כמה דקות מוסיפים את הבצל הירוק עד לריכוך.
-
02.
מוסיפים לבצל את התרד והשמיר ומאדים עד לריכוך. מכבים את האש ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
-
03.
מוסיפים לסיר את תערובת הגבינות ושתי ביצים ומערבבים היטב.
-
04.
משמנים תבנית מלבנית/מרובעת עם מעט שמן זית.
-
05.
פותחים עם מערוך מקומח את בצק העלים ומחלקים אותו לשלושה - חלק 1 על תחתית התבנית, ואז מלית, ואז חלק שני וכן הלאה - 3 חלקים של בצק ומלית. השכבה העליונה היא בצק
-
06.
חותכים למרובעים, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-
07.
אופים בתנור למשך שעה בחום של 180 מעלות.לצזיקי:
-
08.
מגרדים את את המלפפונים בפומפייה לתוך קערה.
-
09.
כותשים את שיני השום.
-
10.
מוסיפים את הלאבנה.
-
11.
מתבלים במלח ושמן זית.
-
12.
קוצצים את השמיר, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.