ספנקופיטה- פשיטידת תרד עם גבינות | השף הלבן

ספנקופיטה – פשטידת תרד עם גבינות

פשטידת תרד יוונית קלאסית עשירה בגבינות. סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת

מאת: אתי אשקלוני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8-10:

  • חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט"
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
  • צרור שמיר
  • צרור בצל ירוק חתוך גס (ללא החלק הלבן)
  • 250 גרם גבינה בולגרית 24% של פיראוס
  • 250 גרם פטה כבשים 20% של פיראוס
  • 3 ביצי תנובה
  • שומשום
  • שמן זית
לצזיקי:
  • קופסת לאבנה 9% של פיראוס
  • 4 מלפפונים ירוקים
  • 3 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח
  • מעט שמיר

הוראות הכנה:

  • 01.

        בסיר רחב ועמוק מטגנים את קוביות הבצל לבן עם מעט שמן וכעבור כמה דקות מוסיפים את הבצל הירוק עד לריכוך.

  • 02.

        מוסיפים לבצל את התרד והשמיר ומאדים עד לריכוך. מכבים את האש ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

  • 03.

        מוסיפים לסיר את תערובת הגבינות ושתי ביצים ומערבבים היטב.

  • 04.

        משמנים תבנית מלבנית/מרובעת עם מעט שמן זית.

  • 05.

        פותחים עם מערוך מקומח את בצק העלים ומחלקים אותו לשלושה - חלק 1 על תחתית התבנית, ואז מלית, ואז חלק שני וכן הלאה - 3 חלקים של בצק ומלית. השכבה העליונה היא בצק

  • 06.

        חותכים למרובעים, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 07.

        אופים בתנור למשך שעה בחום של 180 מעלות.לצזיקי:

  • 08.

        מגרדים את את המלפפונים בפומפייה לתוך קערה.

  • 09.

        כותשים את שיני השום.

  • 10.

        מוסיפים את הלאבנה.

  • 11.

        מתבלים במלח ושמן זית.

  • 12.

        קוצצים את השמיר, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

הכנת? כאן מדרגים
(3)