מיני קישים
קישים קטנים טעימים ואסתטיים שכולם ישמחו לאכול. מתאים לאירוח ובכלל

המרכיבים ל 14 מנות:
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1 כף חומץ
- 125 גרם שמנת מתוקה
- 1/2 2 כוסות קמח
- 10 גרם מלח
- 3 כרשות חתוכות לפרוסות דקות ומטוגנות עם בצל קצוץ ו-2 שיני שום
- 2 ביצים
- 125 גרם שמנת מתוקה
- גבינות שונות מפוררות : פטה, תום, בולגרית, פרומעז
- 3 עלי מנגולד קצוצים ומטוגנים עם בצל קצוץ ו-2 שיני שום
- 2 ביצים
- 125 גרם שמנת מתוקה
- גבינות שונות מפוררות : פטה, תום, בולגרית, פרומעז
- 10 פטריות פרוסות ומטוגנות עם בצל קצוץ ו-2 שיני שום
- 2 ביצים
- 125 גרם שמנת מתוקה
- גבינות שונות מפוררות : פטה, תום, בולגרית, פרומעז
- 3 קישואים פרוסים ומטוגנים במעט חמאה
- 2 ביצים
- 125 גרם שמנת מתוקה
- גבינות שונות מפוררות :פטה, תום, בולגרית, פרומעז
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
שמים במיקסר עם וו גיטרה חוץ מהשמנת המתוקה ומערבלים עם וו גיטרה עד ליצירת פירורים.
-
03.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים מעט עד להיווצרות בצק אחיד.
-
04.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר. המשך ההכנה:
-
05.
מערבבים כל מילוי בנפרד בקערה ומניחים בצד.
-
06.
מוציאים את הבצק מהמקרר , פורסים ממנו 14 פרוסות.
-
07.
כל פרוסה מרדדים לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית ומהדקים את הבצק לתבנית.
-
08.
דוקרים עם מזלג ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-
09.
מוציאים את התבניות מהמקרר , מניחים נייר אפייה או ניילון ועליו מפזרים קטניות בגובה התבנית.
-
10.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 12 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מוציאים מהתנור , מסירים את הקטניות והניילון וממלאים כל תבנית במילוי, מקשטים בעגבניות שרי חתוכות לחצי,בפלפל קלוי ועוד.
-
12.
מחזירים לאפייה נוספת של 20 דקות.
טיימר מופעל
-
13.
מחלצים מהתבניות ומגישים.