מאפינס גבינות והפתעות | השף הלבן

מאפינס גבינות והפתעות

ערכים תזונתיים למאפינס גבינות והפתעות:
למנה: 298 קלוריות / חלבון 12 גרם / פחמימות 34.5 גרם מתוכן סוכרים 10 גרם
שומן 12.5 גרם / כולסטרול 37 מ"ג / נתרן 295 מ"ג / סיבים 2 גרם / סידן 142 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס גבינות והפתעות

המרכיבים ל12 מנות:

מרכיבים:
  • 2 גביעים גבינה לבנה תנובה דלת נתרן 5% (500 גרם)
  • 150 גרם עמק לייט 9% מגוררת
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 ביצה בינונית
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • חופן עלי אורגנו טרי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • חופן שבבי בצל יבש או 2 בצלים יבשים קצוצים ומטוגנים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 175 גרם קמח לחם
  • 175 גרם קמח חיטה מלא
  • 18 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה
  • כוס (200 גרם) צימוקים
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
  • ביצה טרופה
  • חופן אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינות, השמן, התבלינים ושאר החומרים פרט לקמחים ואבקת האפייה.

  • 03.

    מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.

  • 04.

    בעזרת 2 כפות מחלקים את התערובת ל-12 השקעים באופן שווה.

  • 05.

    מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים אגוזים קצוצים מעל.

  • 06.

    אופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)