פרחי שמרים במילוי גבינה וזיתים
מאפה יפה וטעים עם השילוב שכולם אוהבים – מלית למאפים מומלחת וזיתים

המרכיבים ל 12:
- 1/4 כוס מים
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1/2 כפית מלח
- למילוי:
- 1 גביע (פחות חצי כוס ממקודם) מלית למאפים 9% "השף הלבן"
- 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 כפיות אורגנו יבש מפורר או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או פטרוזיליה
- מלח, פלפל
- 12-15 זיתים מגולענים
- 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס מלית למאפים 9% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט חמאה ומלח ומערבלים כ-4 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים חמאה ומלח ומערבלים 2 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים בניילון רופף ומכניסים למקרר להתפחה של לילה או מחוץ למקרר להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל נפחו (עדיפה התפחה של לילה במקרר).
-
04.
מערבבים את יתרת הגבינה עם פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, לקרם אחיד.
-
05.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12-15 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ בקוטר של כ-12 ס"מ. חותכים בכל עיגול חתך של 3-4 ס"מ ב-4 רבעים ושמים במרכז כף מילוי.
-
06.
אוספים את 4 הרבעים שנוצרו, האחד חופף לשני, לגביע ומניחים בתבנית המאפינס.
-
07.
טומנים זית בראש כל "פרח" ומברישים בעדינות בחלמון מדולל.
-
08.
מכסים בניילון רופף ומניחים להתפחה ליד התנור המתחמם ל 180 מעלות (20-30 דקות).
טיימר מופעל
-
09.
אופים כ-35 דקות עד שהמאפה שחום גם בתחתיתו. מצננים מעט ומגישים
טיימר מופעל