מאפה פרחי שמרים עם גבינה וזיתים שמוסיף לכל אירוע | השף הלבן

פרחי שמרים במילוי גבינה וזיתים

מאפה יפה וטעים עם השילוב שכולם אוהבים – מלית למאפים מומלחת וזיתים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרחי שמרים במילוי גבינה וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 1/4 כוס מים
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
  • 1 גביע (פחות חצי כוס ממקודם) מלית למאפים 9% "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2 כפיות אורגנו יבש מפורר או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או פטרוזיליה
  • מלח, פלפל
  • 12-15 זיתים מגולענים
להברשה:
  • 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים
לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס מלית למאפים 9% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

        שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט חמאה ומלח ומערבלים כ-4 דקות.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 02.

        מוסיפים חמאה ומלח ומערבלים 2 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 03.

        מכסים בניילון רופף ומכניסים למקרר להתפחה של לילה או מחוץ למקרר להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל נפחו (עדיפה התפחה של לילה במקרר).

  • 04.

        מערבבים את יתרת הגבינה עם פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, לקרם אחיד.

  • 05.

        מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12-15 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול  בעובי 1/2 ס"מ בקוטר של כ-12 ס"מ. חותכים בכל עיגול חתך של 3-4 ס"מ ב-4 רבעים ושמים במרכז כף מילוי.

  • 06.

        אוספים את 4 הרבעים שנוצרו, האחד חופף לשני, לגביע ומניחים בתבנית המאפינס.

  • 07.

        טומנים זית בראש כל "פרח" ומברישים בעדינות בחלמון מדולל.

  • 08.

        מכסים בניילון רופף ומניחים להתפחה ליד התנור המתחמם ל 180 מעלות (20-30 דקות).

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 09.

        אופים כ-35 דקות עד שהמאפה שחום גם בתחתיתו. מצננים מעט ומגישים

    טיימר מופעל

    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.