שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט - השף הלבן

שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט

פטריות? פירה? יש רק בורקס אחד שכל המשפחה תאהב – בורקס פיצה! רחלי קרוט במתכון לקלאסיקה האהובה עם מילוי קל להכנה ומעטפת פריכה ומענגת.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט - השף הלבן
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל 1:

מצרכים
  • 1 חבילה בצק עלים או בצק פילו מעדנות
  • 3/4 קופסה קוטג' 5% תנובה
  • 1/2 קופסה פטה או בולגרית פיראוס
  • 150 גרם גבינה עמק מגורדת
  • 1 ביצה L
  • 3/4 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 כוס זיתים
לעיטור
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום או פרג
גודל תבנית: תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית מערבבים קוטג', גבינה בולגרית או פטה, גבינת עמק וביצה.

  • 02.

    מניחים את הבצק על השיש כשהצד הרחב כלפיכם.

  • 03.

    מניחים פס מילוי של גבינות, בעזרת כפית, בתחתית הבצק.

  • 04.

    מניחים לצד המילוי פס דק של רוטב עגבניות ומעלה מפזרים מעט זיתים.

  • 05.

    מגלגלים את הבצק מעל המילוי עד לסגירה וחותכים את הבצק לאורכו כדי שיווצר גליל בצק ממולא. מהדקים את הסגירה שלא יפתח.

  • 06.

    משמנים מעט תבנית עגולה בקוטר 24 ומניחים את גליל הבצק בתוך התבנית צמוד לדפנות.

  • 07.

    מכינים עוד גלילי בצק ממולאים וממשיכים את הבצק הקודם בתבנית ליצירת ספירלה. עד שמסיימים את הבצק והמילוי.

  • 08.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 09.

    מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.

  • 10.

    אופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.