פיצה מקמח מלא
פיצה ביתית בגרסה המבוססת על קמח מלא, ניתן לגוון בתוספות בהתאם להעדפה אישית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מגשים בינוניים:
- 1 ק"ג קמח מלא 70% או 80%
- 2 כפות שמרים יבשים או קוביה של 50 ג"ר שמרים
- כף מלח
- 2.5 כוסות מים
לרוטב:
- שום גבישי
- 8 כפות קטשופ או רסק עגבניות
- 200 גרם גבינה צהובה
- פטריות או עגבניות או גבינה בולגרית או זיתים וכדומה
- מלח
- אורגנו
- פטרוזיליה
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבביםאת הקמח והמלח. ממיסים את קובייתהשמרים בכוס מים פושרים, ומערבבים בעדינות לתוך הקמח (לא ישירות על המלח), מוסיפים את שאר המיםתוך כדי ערבוב.
-
02.
מניחיםלתת לבצק לתפוח לשעה (אפשר יותר) ואז משטחים את הבצק עם מעט שמן בידיים על תבניות בינוניות (כ4 תבניות)
-
03.
הכנת הרוטב: מערבביםרסק עגבניות,1/4 כוס שמן ותבלינים: מלח, אורגנו, פטרוזילה, בזיליקום, שום גבישי, פלפל שחור וקטשופ לכדי ממרח אחיד.
-
04.
מורחים את הרוטב על הבצק, מפזרים גבינה צהובה, מוסיפים את התוספות (פטריות, בצל וכו').
-
05.
אופים בתנור עדלהשחמה.
הכנת? כאן מדרגים