פיצה מקמח מלא
פיצה ביתית בגרסה המבוססת על קמח מלא, ניתן לגוון בתוספות בהתאם להעדפה אישית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מגשים בינוניים:
- 1 ק"ג קמח מלא 70% או 80%
- 2 כפות שמרים יבשים או קוביה של 50 ג"ר שמרים
- כף מלח
- 2.5 כוסות מים
לרוטב:
- שום גבישי
- 8 כפות קטשופ או רסק עגבניות
- 200 גרם גבינה צהובה
- פטריות או עגבניות או גבינה בולגרית או זיתים וכדומה
- מלח
- אורגנו
- פטרוזיליה
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבביםאת הקמח והמלח. ממיסים את קובייתהשמרים בכוס מים פושרים, ומערבבים בעדינות לתוך הקמח (לא ישירות על המלח), מוסיפים את שאר המיםתוך כדי ערבוב.
-
02.
מניחיםלתת לבצק לתפוח לשעה (אפשר יותר) ואז משטחים את הבצק עם מעט שמן בידיים על תבניות בינוניות (כ4 תבניות)
-
03.
הכנת הרוטב: מערבביםרסק עגבניות,1/4 כוס שמן ותבלינים: מלח, אורגנו, פטרוזילה, בזיליקום, שום גבישי, פלפל שחור וקטשופ לכדי ממרח אחיד.
-
04.
מורחים את הרוטב על הבצק, מפזרים גבינה צהובה, מוסיפים את התוספות (פטריות, בצל וכו').
-
05.
אופים בתנור עדלהשחמה.
הכנת? כאן מדרגים