פיצה יוונית מהירת הכנה | השף הלבן

פיצה יוונית מהירת הכנה

הפיצה הזריזה בעולם: בצק שמכינים ב-5 דקות והטופינג לבחירתכם. אנחנו הלכנו על האופציה היוונית עם זוקיני, זיתים ובולגרית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פיצה יוונית מהירת הכנה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
לבצק:
  • 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט תנובה
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית אורגנו טרי או יבש קצוץ דק
לציפוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 2 זוקיני או קישואים פרוסים דק לאורכם
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות לפיצה אוליביה
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% מפוררות גס
  • 2 כפות זיתים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 200 מעלות. מחממים שמן במחבת וצורבים את פרוסות הקישואים דקה שתיים עד הזהבה קלה.

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד וקצת דביק. בידיים משומנות היטב משטחים את הבצק בתבנית לעובי 1/2 ס"מ. אופים את הבצק כ 10 דקות עד שהוא חצי עשוי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מורחים על הבצק את רוטב העגבניות ומניחים זוקיני ובולגרית וזיתים. אופים כ 12 דקות עד ששולי הבצק שחומים והגבינה נמסה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)