פיצה זוקיני, זיתים סורים ומוצרלה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פיצה זוקיני, זיתים סורים ומוצרלה

מתכון לפיצה כמו בפיצריה! בצק ביתי ונפלא ועליו רוטב עגבניות, זוקיני, זיתים סורים וגבינת מוצרלה שנתמחת ונמתחת. אין כמו פיצה עם גבינת מוצרלה מעולה

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פיצה זוקיני, זיתים סורים ומוצרלה
צילום: בן יוסטר

המרכיבים ל 2 פיצות משפחתיו:

לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 15 גרם מלח
  • 15 גרם סוכר
  • 20 גרם שמרים טריים או 10 יבשים
  • 300 גרם מים
לטופינג:
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות איכותי
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2 זוקיני פרוסים דק
  • 10 זיתים ירוקים מגולענים
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • חופן עלי רוקט
  • שמן זית לזילוף
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר מניחים את הקמח, מלח, סוכר ושמרים. מערבבים יחד בעזרת וו לישה במהירות נמוכה.

  • 02.

    תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את המים. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ5 דקות לקבלת בצק הומוגני ורך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים לשעה.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים ומעוצבים.

  • 05.

    מניחים כל כדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

  • 06.

    מכסים במגבת ומניחים ל15 דקות של מנוחה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    במקביל מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו.

  • 08.

    בעזרת הידיים מעצבים את הכדור לשכבת בצק דקה בעובי חצי ס"מ.

  • 09.

    מורחים את הבצק ב6-8 כפות גדושות רוטב עגבניות, מפזרים מעל חצי מכמות המוצרלה. מעל מסדרים פרוסות זוקיני וזיתים.

  • 10.

    מתבלים מעל במלח ופלפל ומעבירים לתנור החם עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה נמסה ומבעבעת.

  • 11.

    מוציאים ומפזרים מעל עלי רוקט רעננים ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.