פיצה זוקיני, זיתים סורים ומוצרלה
מתכון לפיצה כמו בפיצריה! בצק ביתי ונפלא ועליו רוטב עגבניות, זוקיני, זיתים סורים וגבינת מוצרלה שנתמחת ונמתחת. אין כמו פיצה עם גבינת מוצרלה מעולה

המרכיבים ל 2 פיצות משפחתיו:
- 500 גרם קמח
- 15 גרם מלח
- 15 גרם סוכר
- 20 גרם שמרים טריים או 10 יבשים
- 300 גרם מים
- 1 צנצנת רוטב עגבניות איכותי
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 זוקיני פרוסים דק
- 10 זיתים ירוקים מגולענים
- מלח פלפל לפי הטעם
- חופן עלי רוקט
- שמן זית לזילוף
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר מניחים את הקמח, מלח, סוכר ושמרים. מערבבים יחד בעזרת וו לישה במהירות נמוכה.
-
02.
תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את המים. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ5 דקות לקבלת בצק הומוגני ורך.
טיימר מופעל
-
03.
משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים לשעה.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים ומעוצבים.
-
05.
מניחים כל כדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
06.
מכסים במגבת ומניחים ל15 דקות של מנוחה.
טיימר מופעל
-
07.
במקביל מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו.
-
08.
בעזרת הידיים מעצבים את הכדור לשכבת בצק דקה בעובי חצי ס"מ.
-
09.
מורחים את הבצק ב6-8 כפות גדושות רוטב עגבניות, מפזרים מעל חצי מכמות המוצרלה. מעל מסדרים פרוסות זוקיני וזיתים.
-
10.
מתבלים מעל במלח ופלפל ומעבירים לתנור החם עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה נמסה ומבעבעת.
-
11.
מוציאים ומפזרים מעל עלי רוקט רעננים ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד.
-
12.
בתאבון!