עוגת רוגלך בזיליקום וגבינות – מנה מלוחה לחג | השף הלבן

עוגת רוגלך בזיליקום וגבינות

מתכון טעים ויפהפה של אפרת ליכטנשטט לעוגת רוגלך מלוחה עם בזיליקום וגבינות שתגנוב את ההצגה על שולחן החג – גם בגלל הצורה המיוחדת, אבל בעיקר בגלל הטעם הנפלא.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת רוגלך בזיליקום וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 32:

  • 1 ו-1/4 כוסות דחוסים (כ-120 גרם) עלי בזיליקום טריים, נקיים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • שן שום גדולה
  • ½3 כוסות ועוד כף (500 גרם) קמח
  • 15 גרם שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
  • 3 כפות סוכר
  • ביצה
  • ¼ כוס חלב + 3-4 כפות, לפי הצורך
  • כפית מלח
למלית:
  • שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1/2 שקית (100 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת דק
להברשה:
  • ביצה טרופה
להגשה:
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
גודל תבנית: 2 תבניות בקוטר 20 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון שמים בזיליקום, שמן ושום ומעבדים כדקה לממרח אחיד. 

  • 02.

    בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, את מחית הבזיליקום והחלב ומערבלים כדקה. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד 4-3 כפות חלב. אם הבצק דביק מוסיפים במהלך הערבול 2-3 כפות קמח. מוסיפים את המלח ולשים במהירות נמוכה 9 דקות עד שהבצק חלק וגמיש. 

    טיימר מופעל
    00:09:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור. מניחים את הכדור בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים במקום חמים כשעה או לילה במקרר או 6-8 שעות במקרר (אם רוצים להתפיח לילה  מפחיתים את כמות השמרים בחצי) עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.

  • 05.

    מערבבים את הגבינות בקערה ומניחים בצד. 

  • 06.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים מעט, מחלקים את הבצק לשניים ואוספים כל חלק לכדור. 

  • 07.

    מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי של כ-½ ס"מ ומפזרים עליו מחצית מתערובת הגבינות. חותכים כל עיגול כמו פיצה ל-16 משולשים ומגלגלים כל משולש מהשוליים לכיוון המרכז, לרוגלך.

  • 08.

    מניחים את הרוגלך בתבניות במרווחים של כ-1/2 ס"מ זה מזה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד שהם מזהיבים קלות (אך עדיין מעט ירקרקים). מגישים חמים או בטמפרטורת החדר בליווי יוגורט.טיפ: אם רוצים אפשר גם להכין כרוגלך בודדים. מניחים את הרוגלך בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-3-4 ס"מ זה מזה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.