סמבוסק צאן וטפנד זיתים
טריו של גבינות פיראוס בתוספת יוגורט יוצרים קווארטאט ערב לחייך בניחוחות יווניים
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל40 תבניות פאי אישי:
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 300 מ"ל פיראוס יוגורט עיזים טבעי
- חצי כפית מלח
- כפית שמרים
- כפית אבקת אפייה
למילוי
- 200 גרם פיראוס צפתית עיזים
- 200 גרם פיראוס פטה עיזים
- 100 גרם גבינת נפוליאון טבעי
- 3 כפות טפנד זיתים(למי שאין,אז אפשר לקצוץ איזה זיתים שאוהבים,כתחליף)
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק:ללוש את כל החומרים,עד לקבלת בצק רך וגמיש.לתת לבצק לנוח כחצי שעה.
-
02.
המילוי:מפוררים את הצפתית והפטה,ומערבבים אותם עם גבינת השמנת והטפנד זיתים,עד לקבלת עיסה אחידה.
-
03.
מרדדים את הבצק,קורצים עיגולים,שמים קצת מהמילוי במרכז,וסוגרים לצורה של חצי ירח.י
-
04.
להדק חזק את הקצוות,שהמילוי לא יברח באפייה.
-
05.
למרוח בביצה טרופה,ולאפות בטורבו 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שמזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים