מתכון סמבוסק צאן וטפנד זיתים | השף הלבן

סמבוסק צאן וטפנד זיתים

טריו של גבינות פיראוס בתוספת יוגורט יוצרים קווארטאט ערב לחייך בניחוחות יווניים

מאת: תמי כהן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סמבוסק צאן וטפנד זיתים

המרכיבים ל40 תבניות פאי אישי:

לבצק
  • 2 כוסות קמח
  • 300 מ"ל פיראוס יוגורט עיזים טבעי
  • חצי כפית מלח
  • כפית שמרים
  • כפית אבקת אפייה
למילוי
  • 200 גרם פיראוס צפתית עיזים
  • 200 גרם פיראוס פטה עיזים
  • 100 גרם גבינת נפוליאון טבעי
  • 3 כפות טפנד זיתים(למי שאין,אז אפשר לקצוץ איזה זיתים שאוהבים,כתחליף)

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק:ללוש את כל החומרים,עד לקבלת בצק רך וגמיש.לתת לבצק לנוח כחצי שעה.

  • 02.

    המילוי:מפוררים את הצפתית והפטה,ומערבבים אותם עם גבינת השמנת והטפנד זיתים,עד לקבלת עיסה אחידה.

  • 03.

    מרדדים את הבצק,קורצים עיגולים,שמים קצת מהמילוי במרכז,וסוגרים לצורה של חצי ירח.י

  • 04.

    להדק חזק את הקצוות,שהמילוי לא יברח באפייה.

  • 05.

    למרוח בביצה טרופה,ולאפות בטורבו 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(93)