סמבוסק-פרעצל פיצה - בדיוק מה שצריך | השף הלבן

סמבוסק-פרעצל פיצה

סמבוסק או פרעצל? אפשר גם וגם, ואפילו במילוי פיצה! מתכון של רון יוחננוב שמשלב בין 3 מאפים אהובים שאי אפשר להישאר אדיש כלפיו

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סמבוסק פיצה פרעצל
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 12 יחידות:

לבצק:
  • 1/2 קילו קמח לבן מנופה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • כף חומץ
  • כף שמרים יבשים
  • כפית שטוחה מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 ו-1/4 כוסות מים
למילוי:
  • רוטב פיצה מוכן
  • 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • זיתים מגולענים
לטבילה:
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
לעיטור:
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים קודם את המלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים והסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. ברגע שמתגבש בצק מוסיפים את השמן ולהמשיך ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך להוסיף עוד מים - מוסיפים בהדרגה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-12 יחידות, מגלגלים כל יחידה לצורת לחמנייה עגולה ומרדדים לעלה.

  • 04.

    ממלאים במרכז כל עלה כף רוטב פיצה, מפזרים מעל טריו פתיתים וזיתים וסוגרים.

  • 05.

    בסיר מרתיחים ליטר מים עם סוכר חום ואבקת סודה לשתייה.

  • 06.

    טובלים את המאפים בנוזל שבסיר משני הצדדים ומעבירים לתבנית.

  • 07.

    מפזרים מעל כל מאפה שומשום ואופים בתנור שחומם על 200-220 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.