סמבוסק-פרעצל פיצה
סמבוסק או פרעצל? אפשר גם וגם, ואפילו במילוי פיצה! מתכון של רון יוחננוב שמשלב בין 3 מאפים אהובים שאי אפשר להישאר אדיש כלפיו

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 1/2 קילו קמח לבן מנופה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- כף חומץ
- כף שמרים יבשים
- כפית שטוחה מלח
- 3 כפות שמן
- 1 ו-1/4 כוסות מים
- רוטב פיצה מוכן
- 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- זיתים מגולענים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים קודם את המלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים והסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. ברגע שמתגבש בצק מוסיפים את השמן ולהמשיך ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך להוסיף עוד מים - מוסיפים בהדרגה.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-12 יחידות, מגלגלים כל יחידה לצורת לחמנייה עגולה ומרדדים לעלה.
-
04.
ממלאים במרכז כל עלה כף רוטב פיצה, מפזרים מעל טריו פתיתים וזיתים וסוגרים.
-
05.
בסיר מרתיחים ליטר מים עם סוכר חום ואבקת סודה לשתייה.
-
06.
טובלים את המאפים בנוזל שבסיר משני הצדדים ומעבירים לתבנית.
-
07.
מפזרים מעל כל מאפה שומשום ואופים בתנור שחומם על 200-220 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל