פיצה כשרה לפסח
פיצה טעימה וכשרה לפסח. הילדים יאהבו!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית 30X28 ס"מ:
חומרים:
- ¼ 1 כוסות קמח תפו"א
- 1 כוס קמח מצה
- כפית מלח
- ½ כף פלפל שחור
- 1/3 כף אבקת סודה לשתייה
- ½ שקית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- ½2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה את כל החומרים היבשים כולל התבלינים ומערבבים.
-
02.
מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
-
03.
מרתיחים את המים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
-
04.
מקציפים את הביצים (חלבון וחלמון ביחד) במשך מספר דקות. אחרי הקצפת הביצים מוסיפים לתערובת ומערבבים, עד שהכל הופך לעיסה.
-
05.
מקמחים משטח עבודה בקמח תפוחי אדמה.
-
06.
אוספים מהקערה את העיסה בידיים רטובות ומניחים על משטח העבודה המקומח.
-
07.
בעזרת הידיים משטחים את העיסה.
-
08.
מפזרים עוד קמח תפו"א מעל העיסה ועם מערוך מרדדים לעלה דק. חשוב מאוד שהעלה יהיה דק!
-
09.
משמנים תבנית אפייה באורך 26 ס"מ ומניחים בתוכה את עלה הבצק.
-
10.
מורחים מעל כמו בפיצה רגילה, קודם רוטב פיצה ואחר כך את כל התוספות שאוהבים.
-
11.
אופים בחום של 200 מעלות (אפשר בטורבו) בערך 30 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים