פיצה כשרה לפסח - פיצה טעימה וקלה להכנה | השף הלבן

פיצה כשרה לפסח

פיצה טעימה וכשרה לפסח. הילדים יאהבו!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצה כשרה לפסח

המרכיבים לתבנית 30X28 ס"מ:

חומרים:
  • ¼ 1 כוסות קמח תפו"א
  • 1 כוס קמח מצה
  • כפית מלח
  • ½ כף פלפל שחור
  • 1/3 כף אבקת סודה לשתייה
  • ½ שקית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • ½2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את כל החומרים היבשים כולל התבלינים ומערבבים.

  • 02.

    מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.

  • 03.

    מרתיחים את המים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

  • 04.

    מקציפים את הביצים (חלבון וחלמון ביחד) במשך מספר דקות. אחרי הקצפת הביצים מוסיפים לתערובת ומערבבים, עד שהכל הופך לעיסה.

  • 05.

    מקמחים משטח עבודה בקמח תפוחי אדמה.

  • 06.

    אוספים מהקערה את העיסה בידיים רטובות ומניחים על משטח העבודה המקומח.

  • 07.

    בעזרת הידיים משטחים את העיסה.

  • 08.

    מפזרים עוד קמח תפו"א מעל העיסה ועם מערוך מרדדים לעלה דק. חשוב מאוד שהעלה יהיה דק!

  • 09.

    משמנים תבנית אפייה באורך 26 ס"מ ומניחים בתוכה את עלה הבצק.

  • 10.

    מורחים מעל כמו בפיצה רגילה, קודם רוטב פיצה ואחר כך את כל התוספות שאוהבים.

  • 11.

    אופים בחום של 200 מעלות (אפשר בטורבו) בערך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1034)