מתכון לפיצה אמיתית
הילדים רוצים פיצה? כך יכינו בעצמם (בהשגחה כמובן) הנה מתכון קליל להכנת פיצה מוצרלה "אמיתית" ביתית קלילה, פינוק בצקי חם לילדים ומבוגרים כאחד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/תבנית פאי מספר 26:
לבצק:
- 2 כוסות קמח רגיל מנופה (לא תופח)
- 2 כפות שמרית (שמרים בשקית)
- 3 כפות שמן קנולה
- קורט מלח (מעט מאוד - כמה גרגירים בלבד)
- 3/4 כוס מים חמים
לרוטב:
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/4 כוס מים
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- מלח
- פלפל
- 1 כפית אורגנו או תבלין לפיצה
- 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל חומרי הבצק במיקסר ומערבלים בערך 5 דקות במהירות גבוהה. מכבים את המערבל, מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומניחים לשעה כדי שהשמרים יתפיחו את הבצק.
טיימר מופעל
-
02.
מגררים את הגבינה על פומפייה.
-
03.
מערבבים את כל חומרי הרוטב, חוץ מהגבינה, בקערה.
-
04.
מורחים בשכבת מרגרינה דקה מאוד תבנית לפאי (עגולה מספר 26 עם דפנות נמוכות).
-
05.
מדליקים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
-
06.
מכינים משטח עבודה ומקמחים אותו מעט. מעבירים את הבצק מהקערה למשטח המקומח ומרדדים.
-
07.
מעבירים את הבצק לתבנית, מורחים עליו את הרוטב ומפזרים את הגבינה.
-
08.
אופים עד הזהבה ויציבות הפיצה.
הכנת? כאן מדרגים