מתכון לפיצה אמיתית
הילדים רוצים פיצה? כך יכינו בעצמם (בהשגחה כמובן) הנה מתכון קליל להכנת פיצה מוצרלה "אמיתית" ביתית קלילה, פינוק בצקי חם לילדים ומבוגרים כאחד

המרכיבים ל 8 מנות/תבנית פאי מספר 26:
- 2 כוסות קמח רגיל מנופה (לא תופח)
- 2 כפות שמרית (שמרים בשקית)
- 3 כפות שמן קנולה
- קורט מלח (מעט מאוד - כמה גרגירים בלבד)
- 3/4 כוס מים חמים
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/4 כוס מים
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- מלח
- פלפל
- 1 כפית אורגנו או תבלין לפיצה
- 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל חומרי הבצק במיקסר ומערבלים בערך 5 דקות במהירות גבוהה. מכבים את המערבל, מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומניחים לשעה כדי שהשמרים יתפיחו את הבצק.
טיימר מופעל
-
02.
מגררים את הגבינה על פומפייה.
-
03.
מערבבים את כל חומרי הרוטב, חוץ מהגבינה, בקערה.
-
04.
מורחים בשכבת מרגרינה דקה מאוד תבנית לפאי (עגולה מספר 26 עם דפנות נמוכות).
-
05.
מדליקים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
-
06.
מכינים משטח עבודה ומקמחים אותו מעט. מעבירים את הבצק מהקערה למשטח המקומח ומרדדים.
-
07.
מעבירים את הבצק לתבנית, מורחים עליו את הרוטב ומפזרים את הגבינה.
-
08.
אופים עד הזהבה ויציבות הפיצה.