מאפינס ירקות, גבינות וחרדל | השף הלבן

מאפינס ירקות, גבינות וחרדל

הגבינות הארומטיות שמשולבות בבצק יוצרות מאפים אישיים במרקם של עננים. לגיוון אפשר להשתמש בירק שאוהבים: ברוקולי, אספרגוס, כרובית, כרישה או בצל

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס ירקות, גבינות וחרדל

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 2 כוסות ( 280 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ עד 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 גביע גבינת נפוליאון 16% שומן בטעם בצל מטוגן
  • 1 כוס חלב תנובה 3% שומן או רויון
  • 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
  • 100 גרם גבינת עמק או גבע/פרמזן קולקשן, מגוררת
  • 1½ כוסות ירקות - רצועות פלפל קלוי, מיני כרובית סנפרוסט או מיני ברוקולי "סנפרוסט" חלוטים, טבעות בצל או כרישה, אספרגוס, רצועות זוקיני צהוב וירוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ומשמנים את השקעים של תבנית מיני מאפינס.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

  • 03.

    מערבבים בקערה נוספת את גבינת השמנת, החלב (או הרויון), החרדל והגבינה המגוררת. מוסיפים לקערת הקמח ומערבבים קלות, רק עד לאיחוד.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה לשקעים המשומנים עד ל־ ¾ מגובהם ומניחים מעל את הירקות.

  • 05.

    אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים היטב. מצננים ומשחררים מהשקעים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.