מאפינס ירקות, גבינות וחרדל
הגבינות הארומטיות שמשולבות בבצק יוצרות מאפים אישיים במרקם של עננים. לגיוון אפשר להשתמש בירק שאוהבים: ברוקולי, אספרגוס, כרובית, כרישה או בצל
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 2 כוסות ( 280 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ עד 1 כפית שטוחה מלח
- 1 גביע גבינת נפוליאון 16% שומן בטעם בצל מטוגן
- 1 כוס חלב תנובה 3% שומן או רויון
- 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
- 100 גרם גבינת עמק או גבע/פרמזן קולקשן, מגוררת
- 1½ כוסות ירקות - רצועות פלפל קלוי, מיני כרובית סנפרוסט או מיני ברוקולי "סנפרוסט" חלוטים, טבעות בצל או כרישה, אספרגוס, רצועות זוקיני צהוב וירוק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ומשמנים את השקעים של תבנית מיני מאפינס.
-
02.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
-
03.
מערבבים בקערה נוספת את גבינת השמנת, החלב (או הרויון), החרדל והגבינה המגוררת. מוסיפים לקערת הקמח ומערבבים קלות, רק עד לאיחוד.
-
04.
יוצקים את הבלילה לשקעים המשומנים עד ל־ ¾ מגובהם ומניחים מעל את הירקות.
-
05.
אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים היטב. מצננים ומשחררים מהשקעים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים