מאפינס בצלים | השף הלבן

מאפינס בצלים

קשה לעמוד בפני המאפינס הזהובים והטעימים האלה. חמאה, גבינת שמנת מתובלת, בצל ירוק ובצל מטוגן וציפוי פירורים זהובים של בצק וגבינה. 10 דקות הכנה בלבד

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס בצלים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • ¼ כוס שבבי בצל מטוגן מיובש (מהסוג השחום והפריך)
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס שמנת להקצפה 38% שומן השף הלבן
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 75 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר + חמאה מומסת לשימון התבנית
  • 2 כפות פירורי לחם יבשים
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון שום־שמיר 24%
  • ½ כפית מלח
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית 12 שקעים בחמאה מומסת, וזורים חצי כפית פירורי לחם על תחתית כל שקע. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, גבינת נפוליאון ומלח לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים פלפל גרוס, ומערבלים לתערובת פירורית. מורידים ½ כוס מהפירורים ושומרים במקרר לציפוי. מוסיפים לפירורים שנותרו בקערה את שני סוגי הבצל, ומערבבים במזלג.

  • 03.

    טורפים את הביצים עם השמנת, מוסיפים לקערה, ומערבבים בכף עד שכל הפירורים נרטבים (התערובת לא צריכה להיות חלקה אלא גושית במקצת). מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית.

  • 04.

    מערבבים את פירורי הבצק השמורים עם הפרמזן וזורים על המאפינס. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחות וזהובות ומרכזן קפיצי למגע. מצננים 5 דקות ומחלצים את המאפינס מתוך השקעים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)