מאפינס בצלים
קשה לעמוד בפני המאפינס הזהובים והטעימים האלה. חמאה, גבינת שמנת מתובלת, בצל ירוק ובצל מטוגן וציפוי פירורים זהובים של בצק וגבינה. 10 דקות הכנה בלבד
המרכיבים ל12:
- ¼ כוס שבבי בצל מטוגן מיובש (מהסוג השחום והפריך)
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס שמנת להקצפה 38% שומן השף הלבן
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 75 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר + חמאה מומסת לשימון התבנית
- 2 כפות פירורי לחם יבשים
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון שום־שמיר 24%
- ½ כפית מלח
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
- ½ כוס בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית 12 שקעים בחמאה מומסת, וזורים חצי כפית פירורי לחם על תחתית כל שקע. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, גבינת נפוליאון ומלח לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים פלפל גרוס, ומערבלים לתערובת פירורית. מורידים ½ כוס מהפירורים ושומרים במקרר לציפוי. מוסיפים לפירורים שנותרו בקערה את שני סוגי הבצל, ומערבבים במזלג.
-
03.
טורפים את הביצים עם השמנת, מוסיפים לקערה, ומערבבים בכף עד שכל הפירורים נרטבים (התערובת לא צריכה להיות חלקה אלא גושית במקצת). מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית.
-
04.
מערבבים את פירורי הבצק השמורים עם הפרמזן וזורים על המאפינס. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחות וזהובות ומרכזן קפיצי למגע. מצננים 5 דקות ומחלצים את המאפינס מתוך השקעים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל