בורקס מוצרלה משפחתי
בורקס משפחתי בתבנית אחת עם מילוי גבינות מפנק על בסיס פתיתי מוצרלה! קבלו את המתכון של עדי קלינגהופר שכבש את הרשת ואתם חייבים לנסות בעצמכם

המרכיבים ל 12 בורקסים אישיים:
- 1 חבילה בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 ו-1/2 גביעים (375 גרם סה"כ) קוטג' תנובה
- 200 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס"
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל
- 200 גרם שומשום
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות במצב טורבו.
-
02.
מכינית את המלית: בקערה מניחים קוטג', גבינת פטה, פתיתי מוצרלה, ביצים, מלח ופלפל, מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה.
-
03.
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. מפזרים בתחתית התבנית שומשום.
-
04.
פורסים את בצק העלים על משטח וחותכים על פי גודל התבנית כך שנקבל 2 יחידות, לשכבה התחתונה ולשכבה העליונה.
-
05.
מניחים חתיכת בצק עלים בתחתית התבנית (אם בצק העלים שלכם דביק לאחר ההפשרה ניתן לקמח מעט וזה יקל על התהליך).
-
06.
לאחר הנחת הבצק בתבנית מניחים את מילוי הגבינות ומיישרים.
-
07.
מעל המילוי מניחים חתיכת בצק עלים נוספת.
-
08.
פורסים בזהירות לקוביות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-
09.
מכניסים את הבורקס לאפייה ל-35 דקות או עד הזהבה מלאה.
טיימר מופעל
-
10.
לאחר מכן מוציאים, מצננים מספר דקות ופורסים באיזורים שסימנו.
-
11.
מגישים עם סלט ירקות, טחינה, ביצה קשה ואפשר גם פשוט לזלול מהתבנית. בתיאבון!
הידעת?
את הבורקס ניתן לשמור במקרר למשך יומיים ולחמם בתור על 180 מעלות למספר דקות.