בורקיטס קוטג' | השף הלבן

בורקיטס קוטג'

מתכון לבורקיטס ממכרים של רון יוחננוב, עם שמנת חמוצה של תנובה

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקיטס קוטג'

המרכיבים ל20 יחידות:

מרכיבים:
  • 350 גרם קמח לבן רגיל
  • כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
למילוי:
  • 1 קופסה גבינה לבנה או קוטג' תנובה
  • 100 גרם גבינת צהובה מגורדת
  • חלבון ביצה
  • מלח/ פלפל שחור
  • כף קמח
לעיטור:
  • חלמון להברשה
  • סומסום / קצח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק.

  • 02.

    אם צריך אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.

  • 03.

    מניחים את הבצק כ-10 דקות למנוחה מכוסה על השיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מכינים את המילוי: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים של המילוי עד שמתקבלת תערובת אחדה.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    מרדדים את הבצק לעלה גדול ודק וקורצים בעזרת קורצן עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול מילוי ומניחים עיגול נוסף מעל.

  • 07.

    על מנת שלא יפתחו באפייה, מהדקים את השוליים מסביב בעזרת הידיים ובעזרת מזלג מקומח, יוצרים את העיצוב מסביב.

  • 08.

    מברישים בחלמון, מפזרים מעל סומסום

  • 09.

    ומכניסים לתנור לאפייה כ-25-30 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מגישים חם

הכנת? כאן מדרגים
(52)