בורקיטס קוטג'
מתכון לבורקיטס ממכרים של רון יוחננוב, עם שמנת חמוצה של תנובה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 יחידות:
מרכיבים:
- 350 גרם קמח לבן רגיל
- כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
למילוי:
- 1 קופסה גבינה לבנה או קוטג' תנובה
- 100 גרם גבינת צהובה מגורדת
- חלבון ביצה
- מלח/ פלפל שחור
- כף קמח
לעיטור:
- חלמון להברשה
- סומסום / קצח
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק.
-
02.
אם צריך אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.
-
03.
מניחים את הבצק כ-10 דקות למנוחה מכוסה על השיש.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את המילוי: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים של המילוי עד שמתקבלת תערובת אחדה.
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
מרדדים את הבצק לעלה גדול ודק וקורצים בעזרת קורצן עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול מילוי ומניחים עיגול נוסף מעל.
-
07.
על מנת שלא יפתחו באפייה, מהדקים את השוליים מסביב בעזרת הידיים ובעזרת מזלג מקומח, יוצרים את העיצוב מסביב.
-
08.
מברישים בחלמון, מפזרים מעל סומסום
-
09.
ומכניסים לתנור לאפייה כ-25-30 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים חם
הכנת? כאן מדרגים