מאפה גבינה ובטטה
מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת!
המרכיבים ל20 מאפים:
- 560 גרם (4 כוסות מדידה) קמח לבן או כוסמין
- 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
- 4 כפות דבש או מייפל או סוכר
- 1 ו-1/4 כוסות מדידה (300 מ"ל) מים פושרים
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בכל אחוז שומן
- 120 גרם גבינה צהובה מגורדת / פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 100 גרם גבינת פטה או בולגרית פיראוס
- 1 ביצה L
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
- 1 כפית אבקת שום – לא חובה
- 1/3 שקית קוביות בטטה סנפרוסט
- 1 ביצה טרופה – להברשה מעל
- שומשום – לעיטור מעל
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח, לפי הסדר ברשימה, ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
כשהבצק רך וגמיש מוציאים אותו החוצה, משמנים את הקערה ומחזירים את הבצק. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר ללילה.
-
03.
מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40-50 גרם ומניחים בצד, על משטח מעט משומן. מכסים ומניחים לכדורים לנוח במשך 10 דקות. בינתיים מכינים את המילוי.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים בקערה גדולה את כל הגבינות ביחד עם הביצה, פטרוזיליה ואבקת שום ולבסוף מוסיפים את קוביות הבטטה. מערבבים.
-
05.
מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי ½ ס"מ ומקפלים את העיגול לחצי. כמו חצי ירח.
-
06.
יוצרים חתך אחד בצד ימין וחתך אחד בצד שמאל. פותחים ומניחים כף גדושה מהמילוי באמצע.
-
07.
מעבירים רצועת בצק אחת מצד ימין לצד שמאל והפוך.
-
08.
מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מתפיחים במשך 35-55 דקות או עד שהמאפים כמעט הכפילו את נפחם.
טיימר מופעל
-
09.
מברישים בביצה טרופה, מעטרים בשומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל