לחמניות מבצק גבינה ממולאות גבינה
לחמניות רכות ואוויריות עם גבינה נימוחה בטעם מושלם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בתיה שורק
עיצוב: בתיה שורק
המרכיבים ל8-10 מנות:
מצרכים לבצק:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 גביע ( 250 גר') גבינה לבנה תנובה
- 1/2 כוס עלי זעתר / אורגנו טריים (לא חובה)
- 1/4 כפית מלח
מצרכים למלית:
- 50 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 50 גרם בולגרית פיראוס מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מניחים את כל מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
-
02.
מעבירים למשטח מקומח מעט ולשים עד ליצירת כדור אחיד.
-
03.
חותכים ל -8 חתיכות, ובעזרת הידיים פותחים כל חתיכה ומשטחים לקבלת עיגול.
-
04.
מניחים במרכז את הגבינות, סוגרים את הקצוות פנימה וצובטים, כך שמתקבלת כדור סגור. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
-
05.
במחבת משומנת מעט, מניחים את הכדורים ופוחסים אותם מעט.
-
06.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. (יש להפוך כמה פעמים ותוך כדי מעט "למעוך" בעזרת תרווד).
-
07.
מומלץ להגיש חם, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים