מאפה פילו ממולא גבינות עם דבש מתובל ושומשום
מאפה פריך נפלא וממכר שיזכיר לכם את יוון
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל 4-6:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת להברשה
- מילוי -
- 250 גרם בולגרית 24% "פיראוס" מפוררת
- 100 גרם חמד "פיראוס" מפוררת
- 2 חלמונים
- 1 כף פרורי לחם
- מלח
- פלפל
- הגשה -
- חצי כוס דבש
- 2 כפות גדושות שומשום לבן
- 2 כפות גדושות שומשום שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות.
-
02.
בקערה מערבבים יחד את רכיבי המילוי.
-
03.
פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בחמאה. מניחים 2 כפות של מילוי במרכז התחתון של העלה. מקפלים למעטפה ומעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט. ממשיכים עם יתר המילוי. מעבירים לתנור ל20 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם דבש ושומשום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים