מתכון מאפה פילו גבינות | השף הלבן

מאפה פילו גבינות

לא תוכלו להפסיק לאכול: מאפה עלי פילו עם תערובת עשירה של יוגורט וגבינות

מאת: יעל גוריון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו גבינות

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 7 דפי פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 ליטר יוגורט עיזים
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת לפירורים גסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרים המלית למעט הגבינה.

  • 02.

    משמנים את התבנית.

  • 03.

    משאירים בצד 2 דפי פילו שלמים ויפים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל את הדפנות, לוקחים עלה נוסף, מקמטים אותו וכך מניחים אותו על המצע, חוזרים על הפעולה עם עוד 2 עלים ומניחים (סה"כ 5).

  • 04.

    שופכים מעל כל העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעל את פירורי הגבינה.חוזרים על הפעולה עד שנגמרת תערובת המילוי.

  • 05.

    מורחים בשמן את 2 העלים שנותרו ומכסים את המאפה.

  • 06.

    אופים בחום של 200 מעלות כ- 20, 30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(48)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.