מאפה פילו גבינות
לא תוכלו להפסיק לאכול: מאפה עלי פילו עם תערובת עשירה של יוגורט וגבינות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 7 דפי פילו
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 ליטר יוגורט עיזים
- 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת לפירורים גסים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את חומרים המלית למעט הגבינה.
-
02.
משמנים את התבנית.
-
03.
משאירים בצד 2 דפי פילו שלמים ויפים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל את הדפנות, לוקחים עלה נוסף, מקמטים אותו וכך מניחים אותו על המצע, חוזרים על הפעולה עם עוד 2 עלים ומניחים (סה"כ 5).
-
04.
שופכים מעל כל העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעל את פירורי הגבינה.חוזרים על הפעולה עד שנגמרת תערובת המילוי.
-
05.
מורחים בשמן את 2 העלים שנותרו ומכסים את המאפה.
-
06.
אופים בחום של 200 מעלות כ- 20, 30 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים