מתכון מאפה פילו גבינות | השף הלבן

מאפה פילו גבינות

לא תוכלו להפסיק לאכול: מאפה עלי פילו עם תערובת עשירה של יוגורט וגבינות

מאת: יעל גוריון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו גבינות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 7 דפי פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 ליטר יוגורט עיזים
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת לפירורים גסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרים המלית למעט הגבינה.

  • 02.

    משמנים את התבנית.

  • 03.

    משאירים בצד 2 דפי פילו שלמים ויפים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל את הדפנות, לוקחים עלה נוסף, מקמטים אותו וכך מניחים אותו על המצע, חוזרים על הפעולה עם עוד 2 עלים ומניחים (סה"כ 5).

  • 04.

    שופכים מעל כל העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעל את פירורי הגבינה.חוזרים על הפעולה עד שנגמרת תערובת המילוי.

  • 05.

    מורחים בשמן את 2 העלים שנותרו ומכסים את המאפה.

  • 06.

    אופים בחום של 200 מעלות כ- 20, 30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(48)