מאפה פילו בשמל ובטטות – מתכון למאפה נהדר | השף הלבן

מאפה פילו בשמל ובטטות

מאפה נהדר לארוחת הערב או לאירוח. ככה תכינו בקלות מאפה שכבות פילו פריך במילוי בטטות, רוטב בשמל וגבינות שיקצור הרבה מחמאות

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו בשמל ובטטות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 6:

  • חבילת עלי פילו "מעדנות", מופשרת לפי ההוראות שעל האריזה
למלית:
  • 3 בטטות גדולות מבושלות ומעוכות
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס בצל ירוק
  • שמן תרסיס שמן שימון העלים
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • כף חלב "תנובה"
לרוטב בשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    מערבבים בקערה את כל מרכיבי המליתיחד עם הרוטב שהכנו

  • 05.

    על משטח העבודה מניחים עלה פילו ומשמנים מעט, מניחים שורת מלית לרוחבו ומגלגלים לגליל מהודק.

  • 06.

    מניחים את הגליל בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים המלית. חשוב לוודא שגלילי הבצק צמודים אחד אל השני בתבנית.

  • 07.

    מצפים את המאפה בביצה טרופה בחלב.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלת כ- 25-30 דקות עד להשחמה.• הערה ניתן באותה הצורה להרכיב שבלול משפחתי או שבלולים אישיים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.