מאפה מנגולד וגבינות
מאפה מנגולד וגבינות
 
					המרכיבים ל 10-12 מנותתבנית בגודל 26:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1-2 כפות מים קרים
- 80 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות שמן זית
- 6 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1 חב’ מנגולד (כ-10 גבעולים) החלק הירוק בלבד קצוץ דק
- 3 פלפלים אדומים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
- 1 גביע שמנת של פעם 27%
- 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
- 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- רִוְיוֹן צונן
הוראות הכנה:
- 
								01.
								שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים, מעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את כדור הבצק בנילון ניצמד ומקררים שעתיים. 
- 
								02.
								מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח או בין שני דפי אפייה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אם יש צורך מסירים בצק עודף. מקררים חצי שעה. 
- 
								03.
								ממיסים במחבת גדולה או סיר גדול חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל הירוק והמנגולד ומטגנים 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. טיימר מופעל
- 
								04.
								מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים את המלית לתבנית, אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור, ממתינים כחצי שעה, פורסים ומגישים עם רִוְיוֹן צונן ליד. טיימר מופעל
 
									

