מאפה גבינות וקישואים
מאפה שיכול להיות תוספת נהדרת או מנה בפני עצמה

המרכיבים ל 12 מנות:
- חבילת בצק עלים צרפתי מרודד (1 ק"ג) מופשר
- 1 חלמון טרוף עם כפית מים
- 2 קישואים בינונים מגוררים גס
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 250 גרם גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים (שמים במסננת במקרר למשך הלילה)
- 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
- מלח
- פלפל
- 2 גביעי יוגורט
- 3 שיני שום כתושות
- חופן עלי נענע קצוצים דק
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי המלית.
-
02.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים במקרר עד להגשה.
-
03.
פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות וחותכים ממנו 2 רצועות של35X25 ס"מ.
-
04.
מסמנים על כל רצועה לאורכה 3 מלבנים.
-
05.
בעזרת סכין חדה חותכים במלבנים החיצוניים בכל רצועה, פסים אלכסוניים ברוחב של כ-2 ס"מ (כמו מסרק).
-
06.
מניחים במרכז כל רצועה מחצית מהמלית, מקפלים עליו את קצות הבצק ואחר כך את הפסים, כמו צמה, צד ימין וצד שמאל לסרוגין.
-
07.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בחלמון.
-
08.
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס, עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם עם הרוטב.
טיימר מופעל