מתכון מאפה גבינות וקישואים | השף הלבן

מאפה גבינות וקישואים

מאפה שיכול להיות תוספת נהדרת או מנה בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה גבינות וקישואים

המרכיבים ל 12 מנות:

  • חבילת בצק עלים צרפתי מרודד (1 ק"ג) מופשר
  • 1 חלמון טרוף עם כפית מים
החומרים למלית:
  • 2 קישואים בינונים מגוררים גס
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 250 גרם גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים (שמים במסננת במקרר למשך הלילה)
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
  • מלח
  • פלפל
החומרים לרוטב:
  • 2 גביעי יוגורט
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עלי נענע קצוצים דק
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי המלית.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים במקרר עד להגשה.

  • 03.

    פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות וחותכים ממנו 2 רצועות של35X25 ס"מ.

  • 04.

    מסמנים על כל רצועה לאורכה 3 מלבנים.

  • 05.

    בעזרת סכין חדה חותכים במלבנים החיצוניים בכל רצועה, פסים אלכסוניים ברוחב של כ-2 ס"מ (כמו מסרק).

  • 06.

    מניחים במרכז כל רצועה מחצית מהמלית, מקפלים עליו את קצות הבצק ואחר כך את הפסים, כמו צמה, צד ימין וצד שמאל לסרוגין.

  • 07.

    מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בחלמון.

  • 08.

    אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס, עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם עם הרוטב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(305)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.