מתכון מאפה במילוי גבינות עם הפתעות | השף הלבן

מאפה במילוי גבינות עם הפתעות

מאפה שבלולי בצק עם גבינות. משלבים איזו תוספת שאוהבים ואופים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה במילוי גבינות עם הפתעות

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 3 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 2 כפות שמן זית
  • כ-1 כוס מים קרים
  • קורט מלח
למלית:
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • פלפל שחור
תוספת למאפה/קישוט:
  • גבינה צהובה
  • עגבניות חתוכות
  • רצועות פלפלים
  • פטריות
  • צנוברים
  • זיתים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק – לקערת המערבל מכניסים את השמרים והמים ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את המלח, שמן זית וקמח ולשים עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. (במידת הצורך ניתן להוסיף מים לקבלת בצק לח יותר או קמח לקבלת בצק יבש יותר) מכסים את הבצק במגבת ומשהים כשעה-שעה וחצי לתפיחה.

  • 02.

    מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ- 1/2 - 1 ס"מ. מפזרים על הבצק המרודד את מילוי הגבינות ומגלגלים לרולדה.

  • 03.

    פורסים את הרולדה לשבלולים בעובי של כ-3 ס"מ ומניחים בתבנית עגולה משומנת. יש להקפיד על מרווח של כס"מ בין שבלול אחד לשני. מכסים את התבנית ומשהים להתפחה נוספת של כחצי שעה עד שעה.

  • 04.

    מחממים תנור ל- 220 מעלות.

  • 05.

    מפזרים מעל את התוספות (עגבניות, פלפלים, פטריות, גבינה, צנוברים, זיתים...) ומברישים בביצה טרופה. אופים כ- 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(56)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.