לחמניות פיצה ומוצרלה מבצק מהיר - טעים וקל להכנה | השף הלבן

לחמניות פיצה ומוצרלה מבצק מהיר

המתכון שילמד אתכם איך להפוך את הפיצה הקלאסית – למפתיעה! רון יוחננוב עם גרסה מהירה וטעימה במיוחד ללחמניות הפיצה במילוי גבינת מוצרלה שכל ילד יאהב

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות פיצה ומוצרלה מבצק מהיר
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 14 יחידות:

  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית אבקת אפייה
  • כף חומץ
  • כפית גדושה מלח
  • 3 כפות שמן
  • 300 מ"ל מים חמימים
למילוי:
  • רוטב פיצה מוכן
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • תוספות שאוהבים – טבעות זיתים /תירס / בצל
לעיטור:
  • ביצה טרופה
  • 4 כפות שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים מלח ומעליו קמח, אבקת אפייה, שמרים, סוכר, חומץ ומים ומפעילים.

  • 02.

    לאחר שמתגבש בצק מוסיפים שמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מניחים את הבצק להתפחה של כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחלקים את הבצק לחלקים שווים ומגלגלים כל יחידה לכדור.

  • 05.

    מרדדים כל כדור ליריעה דקה, מניחים במרכז הכדור רוטב פיצה, פתיתי מוצרלה בנדיבות ותוספות.

  • 06.

    סוגרים כל כדור לעיגול, יש להקפיד לסגור היטב את הבצק כדי שהמילוי לא יברח.

  • 07.

    מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-20 דקות

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, מכניסים לתנור לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.