לחמניות פיצה ומוצרלה מבצק מהיר
המתכון שילמד אתכם איך להפוך את הפיצה הקלאסית – למפתיעה! רון יוחננוב עם גרסה מהירה וטעימה במיוחד ללחמניות הפיצה במילוי גבינת מוצרלה שכל ילד יאהב

המרכיבים ל 14 יחידות:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- כפית אבקת אפייה
- כף חומץ
- כפית גדושה מלח
- 3 כפות שמן
- 300 מ"ל מים חמימים
- רוטב פיצה מוכן
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- תוספות שאוהבים – טבעות זיתים /תירס / בצל
- ביצה טרופה
- 4 כפות שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים מלח ומעליו קמח, אבקת אפייה, שמרים, סוכר, חומץ ומים ומפעילים.
-
02.
לאחר שמתגבש בצק מוסיפים שמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את הבצק להתפחה של כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים ומגלגלים כל יחידה לכדור.
-
05.
מרדדים כל כדור ליריעה דקה, מניחים במרכז הכדור רוטב פיצה, פתיתי מוצרלה בנדיבות ותוספות.
-
06.
סוגרים כל כדור לעיגול, יש להקפיד לסגור היטב את הבצק כדי שהמילוי לא יברח.
-
07.
מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-20 דקות
טיימר מופעל
-
08.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, מכניסים לתנור לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
בתאבון!