לחם מקמח מלא - מתכון ביתי ללחם בריא וטעים | השף הלבן

לחם מקמח מלא

לחם טעים מושקע ובריא

מאת: לינדה מלחי
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
לחם מקמח מלא

המרכיבים ל4 ככרות:

  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • כף גדושה מלח
  • חצי כוס גרעיני חמניות
  • כוס שיבולת שועל
חומרים:
  • 5 כוסות קמח מלא
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 3 כפות שמרים יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר פרט למלחץ. מערבלים היטב יכול להיות שצריך להוסיף עוד מים אז תוסיפו בהדרגה כחצי כוס. ולבסוף את המלח, הבצק יוצא קצת דביק.

  • 02.

    מפזרים מעל הבצק כף שמן ומכסים את הבצק לתפיחה כשעה. אחרי זה ללוש שוב עד להורדת האוויר.

  • 03.

    מכסים שוב פעם לתפיחה שנייה.

  • 04.

    אחרי שלב של התפיחה השניה מחלקים ל-4 כדורים וכל כדור להכין כריך עגול או מאורך. בעזרת סכין לעשות חתכים ולתת שוב פעם לתפוח.

  • 05.

    בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות, מורחים ביצה על הלחמים ולאפות. כ-45 דקות או עד שהלחמים מקבלים צבע חום כהה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1414)