לחם יוגורט טבעוני עם עשבי תיבול
לחם יוגורט טבעוני, טעים, כל כך קל להכנה שלא תאמינו שהוא ביתי. מעדן סויה BIO במתיקות מעודנת מוסיף לבצק רכות ואווריריות.

המרכיבים ל 2 כיכרות:
- 3 כוסות קמח
- 2 גביעים מעדן סויה BIO במתיקות מעודנת "סויה תנובה"
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס אורגנו / זעתר (או שילוב של שניהם), קצוץ גס מאוד
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ו-2 מיכלים של מעדן סויה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה-בינונית. מוסיפים מים בהדרגה עד להטמעה וממשיכים בפעולת המיקסר במהירות בינונית כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לקערת המיקסר מלח ואת עשבי התיבול וממשיכים לערבל 5 דקות נוספות. הבצק שמתקבל לאחר הלישה מעט נוזלי וזה בסדר.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים בעזרת מרית את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת נקייה ונותנים לבצק לתפוח בין שעה לשעה וחצי עד הכפלת הנפח.
-
04.
מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת היטב, אשר בתוכה נרצה לאפות את הלחם. במידה ורוצים לחלק את הבצק למספר כיכרות לחם עושים זאת. כדאי ורצוי לקמח היטב את הבצק. מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
-
05.
מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את הלחם ואופים כחצי שעה. במידה ובוחרים לעשות לחמניות קטנות במקום כיכר לחם, יש לבדוק אם הלחם מוכן אחרי 20-25 דקות.
טיימר מופעל