לחם טבעוני עם זיתים שמכינים בצ'יק! | השף הלבן

לחם טבעוני עשיר עם זיתים

בעצם זו עוגה מלוחה שמכינים בדקות. כיף לאכול עם צזיקי או ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחם טבעוני עשיר עם זיתים
צילום: נעמה רן
  • 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1 כף שמרי בירה (לא הכרחי. אם מוותרים יש להוסיף 1/2 כפית מלח)
  • 1/4 כוס זיתים קצוצים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית. טורפים את כל המרכיבים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מניחים לתבנית עם העיסה 20 דקות בטמפרטורת החדר ובנתיים מחממים תנור ל 180 מעלות. אופים 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)