המרכיבים ל2 מנות:
- 6 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס מים חמימים
- 1 גביע אשל
- 250 גרם זיתים קצוצים גס (ירוקים ו/או שחורים)
- 2 כפות אורגנו
- חצי כפית מלח
לציפוי
- 20 גרם חמאת תנובה מומסת
- מעט קמח לפיזור
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה שמים
-
02.
5 כוסות קמח, מלח ומערבבים.
-
03.
מוסיפים שמרים, מים, אשל.
-
04.
לשים לבצק אחיד (10 דקות במיקסר).
טיימר מופעל
-
05.
מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון מקומחת ל 3/4 שעה להתפחה.
-
06.
מחממים תנור לחום גבוה.
-
07.
מוציאים את הבצק ומוסיפים זיתים, אורגנו, חצי כוס קמח ולשים קלות.
-
08.
יוצרים 2 כיכרות, מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.
-
09.
מברישים את הככרות בחמאה מומסת ומפזרים קמח מעל.
-
10.
אופים בתנור למשך 20 דקות בחום בינוני.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים