מתכון לחם זיתים | השף הלבן

לחם זיתים

לחם זיתים לאירוח חגיגי

מאת: ענת פראנק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם זיתים

המרכיבים ל2 מנות:

  • 6 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 גביע אשל
  • 250 גרם זיתים קצוצים גס (ירוקים ו/או שחורים)
  • 2 כפות אורגנו
  • חצי כפית מלח
לציפוי
  • 20 גרם חמאת תנובה מומסת
  • מעט קמח לפיזור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים

  • 02.

    5 כוסות קמח, מלח ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים שמרים, מים, אשל.

  • 04.

    לשים לבצק אחיד (10 דקות במיקסר).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון מקומחת ל 3/4 שעה להתפחה.

  • 06.

    מחממים תנור לחום גבוה.

  • 07.

    מוציאים את הבצק ומוסיפים זיתים, אורגנו, חצי כוס קמח ולשים קלות.

  • 08.

    יוצרים 2 כיכרות, מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.

  • 09.

    מברישים את הככרות בחמאה מומסת ומפזרים קמח מעל.

  • 10.

    אופים בתנור למשך 20 דקות בחום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(77)