לחם בננות
טעים כמו עוגה ומצויין להכנת טוסט מרוח בחמאה לארוחת הבוקר

המרכיבים ל 12-10 פרוסות:
- 125 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס בננות בשלות מרוסקות
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
-
03.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות בינונית -נמוכה ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
-
04.
מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תערובת החמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.
-
05.
מקפלים פנימה בעזרת מרית את מחית הבננות, הווניל והאגוזים.
-
06.
יוצקים את התערובת אל תבנית ואופים במשך 60-70 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
-
07.
מצננים 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית, וממשיכים לצנן על רשת.
טיימר מופעל
-
08.