לחמניות קמח כוסמין תוצרת בית | השף הלבן

לחמניות קמח כוסמין תוצרת בית

הלחמניות האלו רכות, פשוט מושלמות לכריכים בגלל הפטנט שלנו: הוספנו לבצק גבינה לבנה והחלפנו את רוב הקמח בקמח כוסמין מלא העשיר בחלבון ודל בגלוטן.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כריך 10 בריא מלחמניות קמח כוסמין תוצרת בית
צילום: דור משה

המרכיבים ל 10 לחמניות:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן
  • 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה "תנובה"
  • ¾ כוס מים פושרים
  • ¼ כוס שמן
  • כפית מלח
לקישוט:
  • ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבל בצק רך במיוחד ומעט דביק (אך עדיין נוח לעבודה). מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מחממים תנור לחום של 190°. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומניחים על 2 תבניות תנור, עם רווחים גדולים.

  • 05.

    מכסים את הכדורים באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.

  • 06.

    מברישים את הלחמניות עם הביצה הטרופה וזורים מעל מעט שומשום. אופים כ-20-30 דקות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.