כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
כדורי בייגל ירושלמי היישר ממחנה יהודה! רחלי קרוט במתכון מיוחד עם גבינת כנען של השף הלבן וטוויסט יצירתי שיגרום לכם להתמכר!
המרכיבים ל26 כדורי בייגל:
- 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן/בהיר
- 10 גרם (כף אחת) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
- 60 גרם (5 כפות) סוכר לבן
- 5 כפות שמן זית
- 240 מ"ל (1 כוס מדידה) מים
- 1 כפית מלח
- 125 גרם (1/4 שקית) גבינת כנען 5% תנובה
- 220 גרם (קופסה אחת) גבינת שמנת נפוליאון 16%
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 80 גרם (בערך 4 כפות) גבינה בולגרית
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1 כוס שומשום
- שמן זית להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים פרט למלח ומכוונים על מהירות 1 למשך 4 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות עד שהבצק חלק לגמרי.
טיימר מופעל
-
03.
מתפיחים במשך שעה בחוץ או במשך הלילה (מינימום 7 שעות ועד 24 שעות) במקרר כשהוא סגור היטב.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-26 חתיכות במשקל שווה של 30 גרם, ומכדררים כל בצק לעיגול.
-
05.
מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות ובינתיים מכינים את המילוי.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
07.
בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב.
-
08.
פותחים כל כדור בצק למעין פיתה ומניחים באמצע כפית גדושה מהמילוי. חשוב לא לרדד את הבצק דק מדי.
-
09.
סוגרים היטב ליצירת שקיק ומכדררים לכדור עגול.
-
10.
חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
-
11.
מניחים את השומשום בקערה בינונית ולקערה נוספת שופכים מים.
-
12.
טובלים כל כדור בצק במים ומיד מגלגלים בשומשום.
-
13.
מניחים בתבנית עגולה בקוטר 28-30, עם נייר אפייה בתחתית, כך שכל הכדורים יהיו אחד ליד השני.
-
14.
מאפשרים למאפים לנוח, כשהם מכוסים, במשך 15 דקות (אין צורך יותר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהכדורים זהובים.
טיימר מופעל
-
15.
כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן זית.