כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות | השף הלבן

כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

כדורי בייגל ירושלמי היישר ממחנה יהודה! רחלי קרוט במתכון מיוחד עם גבינת כנען של השף הלבן וטוויסט יצירתי שיגרום לכם להתמכר!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל26 כדורי בייגל:

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן/בהיר
  • 10 גרם (כף אחת) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר לבן
  • 5 כפות שמן זית
  • 240 מ"ל (1 כוס מדידה) מים
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 125 גרם (1/4 שקית) גבינת כנען 5% תנובה
  • 220 גרם (קופסה אחת) גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 80 גרם (בערך 4 כפות) גבינה בולגרית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אבקת שום
לעיטור:
  • 1 כוס שומשום
  • שמן זית להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים פרט למלח ומכוונים על מהירות 1 למשך 4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות עד שהבצק חלק לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מתפיחים במשך שעה בחוץ או במשך הלילה (מינימום 7 שעות ועד 24 שעות) במקרר כשהוא סגור היטב.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-26 חתיכות במשקל שווה של 30 גרם, ומכדררים כל בצק לעיגול.

  • 05.

    מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות ובינתיים מכינים את המילוי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 07.

    בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב.

  • 08.

    פותחים כל כדור בצק למעין פיתה ומניחים באמצע כפית גדושה מהמילוי. חשוב לא לרדד את הבצק דק מדי.

  • 09.

    סוגרים היטב ליצירת שקיק ומכדררים לכדור עגול.

  • 10.

    חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.

  • 11.

    מניחים את השומשום בקערה בינונית ולקערה נוספת שופכים מים.

  • 12.

    טובלים כל כדור בצק במים ומיד מגלגלים בשומשום.

  • 13.

    מניחים בתבנית עגולה בקוטר 28-30, עם נייר אפייה בתחתית, כך שכל הכדורים יהיו אחד ליד השני.

  • 14.

    מאפשרים למאפים לנוח, כשהם מכוסים, במשך 15 דקות (אין צורך יותר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהכדורים זהובים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 15.

    כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(45)