חצ'פורי גבינות של רון יוחננוב
רון יוחננוב, מאסטר האפייה, סידר לכם מתכון מושלם לחצ'פורי עשיר בגבינות שישדרג לכם את ארוחות הערב המשפחתיות ויהפוך אתכם לאלופים במטבח
המרכיבים ל8 יחידות:
- 1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 6 כפות סוכר
- כף מלח
- 1 ביצה
- 200 מ"ל חלב תנובה
- 450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם גבינת חמד "פיראוס"
- 1/3 שקית (100 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 100 גרם גבינה בולגרית "פיראוס"
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ביצה
- ביצה טרופה
- חלמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 50 גרם חמאה (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, כף מלח, ביצה, חלב ומים.
-
02.
מתחילים ללוש את הבצק מס' דקות עד שמתגבש בצק.
-
03.
מיד כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות.
-
04.
ממשיכים ללוש כ-8 דקות, אם צריך להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את הבצק לקערה ומשומנת ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה.
-
06.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל שווה, מכדררים את הבצק לכדורים עגולים, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק.
-
07.
בקערה מערבבים היטב את כל הגבינות והביצה, מניחים במרכז הבצק את המילוי וסוגרים את הבצק בצורת כיסון מאורך.
-
08.
מעבירים את המאפים לתבנית תנור עם נייר אפייה, מניחים את המאפים עם התפר כלפי מטה. משטחים טוב את הבצק, ועם סכין חורצים פתח בחלק העליון.
-
09.
מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור לחום 200 מעלות כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהתנור אחרי חצי אפייה, בעזרת כף מניחים את החלמון במרכז המאפה ומחזירים להזהבה אחרונה בתנור.
-
11.
מוציאים ומתבלים במלח פלפל וקוביית חמאה.
-
12.
בתאבון!