המרכיבים ל 24 יחידות:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1 אבקת אפיה
- 2 כוסות מים
- 1 ביצה
- כפית מלח
- 0.25 כוס שמן
- 3 כפות חומץ
- לקיפול הבצק: כוס שמן נוספת
- 1 ק"ג גבינת "חמד"
- 250 גרם גבינה בולגרית
- 1 גביע קוטג'' תנובה
- 2 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מנפים את הקמח לקערה, יחד עם אבקת האפיה.
-
03.
מוסיפים את יתר חומרי הבצק ולשים כרבע שעה (הבצק אמור להיות דביק).
-
04.
מכסים את הקערה ומניחים להתפחה לשעה במקום חמים.
-
05.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כשעה וחצי.
-
06.
עובדים על משטח עבודה מקומח.
-
07.
מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו.
-
08.
עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם. בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד.
-
09.
מטפטפים על כל העלה שמן בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה ואח"כ את השליש התחתון.
-
10.
משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי.
-
11.
מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו.
-
12.
מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעוין.
-
13.
מעבירים לתבנית משומנת.
-
14.
ממשיכים עם יתר עלי הבצק.
-
15.
משמנים כל חצ'פורי מלמעלה ואופים בחום גבוה (כ-220 מעלות) כ-25 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל