מתכון למתקדמים בלבד: חצ'פורי גבינות | השף הלבן

חצ'פורי

חצ'פורי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
חצ'פורי

המרכיבים ל 24 יחידות:

מרכיבים לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 כוסות מים
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
  • 0.25 כוס שמן
  • 3 כפות חומץ
  • לקיפול הבצק: כוס שמן נוספת
למלית:
  • 1 ק"ג גבינת "חמד"
  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 1 גביע קוטג'' תנובה
  • 2 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מנפים את הקמח לקערה, יחד עם אבקת האפיה. 

  • 03.

    מוסיפים את יתר חומרי הבצק ולשים כרבע שעה (הבצק אמור להיות דביק). 

  • 04.

    מכסים את הקערה ומניחים להתפחה לשעה במקום חמים.

  • 05.

    מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כשעה וחצי.

  • 06.

    עובדים על משטח עבודה מקומח. 

  • 07.

    מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. 

  • 08.

    עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם. בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד. 

  • 09.

    מטפטפים על כל העלה שמן בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה ואח"כ את השליש התחתון.

  • 10.

    משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי. 

  • 11.

    מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו.

  • 12.

    מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעוין.

  • 13.

    מעבירים לתבנית משומנת. 

  • 14.

    ממשיכים עם יתר עלי הבצק. 

  • 15.

    משמנים כל חצ'פורי מלמעלה ואופים בחום גבוה (כ-220 מעלות) כ-25 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(826)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.