מתכון למתקדמים בלבד: חצ'פורי | השף הלבן

חצ'פורי

חצ'פורי מגרוזיה

חצ'פורי מאת: איזה קרני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
חצ'פורי

המרכיבים ל4 מנות:

  • 0.5 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • מלח
  • כוס מים פושרים
  • 300 גרם גבינה מלוחה גרוזינסקי
  • גבינת צפתית
  • 7 ביצים
  • 50 גרם חמאה "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    לוקחים חצי קילו קמח, כוס מים פושרים, 2 כפות שמרים וקצת מלח - לשים ביד או במיקסר ומניחים בצד על מנת שהבצק יתפח במשך 15 - 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    הכנת הגבינות:

  • 04.

    לוקחים 300 גרם גבינה מלוחה מסוג גרוזינסקי, מפוררים את הגבינה, מוסיפים את גבינת הצפתית ביחד עם גבינת גרוזינסקי, ולאחר מכן מוסיפים 50 גרם חמאה וביצה אחת, ולשים את כל התערובת ביד עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 05.

    לאחר תפיחת הבצק, מרדדים את הבצק על מנת ליצור עם הבצק צורה עגולה. לאחר מכן, מוסיפים את תערובת הגבינות ושמים אותה במרכז הבצק. לאחר מכן, מקפלים את הבצק בשוליים, כך שהגבינה תיוותר במרכז הבצק בצורה חשופה.

  • 06.

    לוקחים חלמון אחד, מוסיפים כף מים ומברישים את מסגרת הבצק מסביב.

  • 07.

    לאחר מכן, מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות וזאת במשך כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    לאחר 30 דקות, מוציאים את המאפה, לוקחים חמש ביצים ומוסיפים את הביצים מעל הגבינה (בצורה מפוזרת).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    לאחר מכן, מכניסים את המאפה שוב לתנור בחום של 250 מעלות, וזאת למשך של 10 דקות אחרונות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(425)