חצ'פורי
בדיוק כמו שאוכלים בגאורגיה! מתכון נפלא למאפה הבצק המסורתי והאהוב במילוי גבינות נמסות וביצה במרכזו. הכנה פשוטה ותוצאה מדהימה

המרכיבים ל 4:
- 500 גרם קמח לבן
- כף שמרים יבשים
- 1+1/2 כוסות מים פושרים
- 30 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1 כפית מלח
- 500 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
- 50 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- 4 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. שופכים לגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. (אם משתמשים במיקסר, יש ללוש בוו גיטרה כ- 4 דקות ואז להוסיף את המלח וללוש 2 דקות נוספות).
טיימר מופעל
-
02.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כ- 30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל: 4-5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים יחד בקערה את מרכיבי המלית.
-
05.
מורחים במרכז כל עיגול כ- 2 כפות ממלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.
-
06.
מתפיחים 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות, או עד לרמת העשייה המועדפת של הביצה.מומלץ להגיש לצד בצל ירוק סלט קצוץ ממרח חריף.
טיימר מופעל