תלושותי - חלה עם גבינות ואנטיפסטי - רון יוחננוב | השף הלבן

חלת "תלושותי" עם גבינות ואנטיפסטי

מתכון לחלה חגיגית לשבועות מבצק יוגורט מיוחד שיהפוך אצלכם לקבוע מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב לחלות המושלמות לחג השבועות

תלושותי - חלה עם גבינות ואנטיפסטי מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תלושותי - חלה עם גבינות ואנטיפסטי
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12:

לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות + כף (500 גרם) קמח לבן
  • ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה בטמפרטורת החדר
  • כף סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • 180 גרם יוגורט BIO תנובה
  • ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
  • 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • כפית תימין טרי קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
לאנטיפסטי:
  • 1 בטטה קלופה
  • 1 חציל קלוף
  • 1 פלפל אדום או כתום
  • ספריי שמן זית
  • כף בזיליקום קצוץ
  • מלח
  • פלפל
להברשה:
  • 1 ביצה
גודל תבנית: תבנית אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    למיקסר עם וו לישה מוסיפים את השמרים, חלב וסוכר ונותנים ערבוב קל. מחכים שלוש דקות.

  • 02.

    עכשיו מוסיפים את הביצה והיוגורט, הקמח ואבקת האפייה ולבסוף מלח. לשים 8 דקות במהירות בינונית. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חצי כוס חלב. אמור להתקבל בצק מעט רטוב. מעבירים לניילון נצמד ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מערבבים את כל הגבינות בקערה, מוסיפים את השום והטימין.

  • 04.

    חותכים את ירקות האנטיספטי שבחרנו לפרוסות (אפשר אחד מהם, שניים מהם או את כולם). מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מפזרים את הבזיליקום, מרססים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

  • 05.

    אופים את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך חצי שעה.

  • 06.

    מרדדים את הבצק לעלה מלבני אחד גדול. חותכים את קצוותיו כך שיווצר לנו מלבן ישר.

  • 07.

    חותכים את המלבן ל-12 ריבועים שווים ומניחים במרכז כל ריבוע כף מתערובת הגבינות ועליה פרוסת ירק.

  • 08.

    משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה בספריי שמן.

  • 09.

    מקפלים כל ריבוע לחצי ומניחים בתבנית האינגליש קייק. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה.

  • 10.

    מכסים ומתפיחים כשעה.

  • 11.

    מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה או עד הזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)