חלת "תלושותי" עם גבינות ואנטיפסטי
מתכון לחלה חגיגית לשבועות מבצק יוגורט מיוחד שיהפוך אצלכם לקבוע מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב לחלות המושלמות לחג השבועות
המרכיבים ל12:
- 3 ו-1/2 כוסות + כף (500 גרם) קמח לבן
- ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה בטמפרטורת החדר
- כף סוכר
- כף שמרים יבשים
- 180 גרם יוגורט BIO תנובה
- ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
- 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- כפית תימין טרי קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- 1 בטטה קלופה
- 1 חציל קלוף
- 1 פלפל אדום או כתום
- ספריי שמן זית
- כף בזיליקום קצוץ
- מלח
- פלפל
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
למיקסר עם וו לישה מוסיפים את השמרים, חלב וסוכר ונותנים ערבוב קל. מחכים שלוש דקות.
-
02.
עכשיו מוסיפים את הביצה והיוגורט, הקמח ואבקת האפייה ולבסוף מלח. לשים 8 דקות במהירות בינונית. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חצי כוס חלב. אמור להתקבל בצק מעט רטוב. מעבירים לניילון נצמד ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את כל הגבינות בקערה, מוסיפים את השום והטימין.
-
04.
חותכים את ירקות האנטיספטי שבחרנו לפרוסות (אפשר אחד מהם, שניים מהם או את כולם). מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מפזרים את הבזיליקום, מרססים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
-
05.
אופים את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך חצי שעה.
-
06.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני אחד גדול. חותכים את קצוותיו כך שיווצר לנו מלבן ישר.
-
07.
חותכים את המלבן ל-12 ריבועים שווים ומניחים במרכז כל ריבוע כף מתערובת הגבינות ועליה פרוסת ירק.
-
08.
משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה בספריי שמן.
-
09.
מקפלים כל ריבוע לחצי ומניחים בתבנית האינגליש קייק. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה.
-
10.
מכסים ומתפיחים כשעה.
-
11.
מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה או עד הזהבה.