גלילת פילו במילוי גבינות
מתכון לבצק פילו מגולגל במילוי גבינות. מושלם לארוחת ערב או לאירוח חגיגי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- קרם פרש מסדרת "השף הלבן"
- 1 חבילת פתיתי עמק למאפים "השף הלבן"
- 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- ½ כוס שמן זית
למילוי:
- 150 גרם גבינה בולגרית או פטה "פיראוס"
- 1 ביצה
- 1 כפית קצח (אם רוצים)
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). בקערה בינונית מפוררים את הגבינה הבולגרית או הפטה ומוסיפים קרם פרש, פתיתי עמק וביצה.
-
02.
מערבבים, מתבלים ומוסיפים קצח (אם רוצים).
-
03.
פותחים דף פילו ומורחים בשמן זית.
-
04.
יוצקים מעט מילוי על אחד הקצוות הרחבים ומגלגלים לגלילה.
-
05.
את הגלילה מגלגלים לשבלול (המילוי מתאים ל 6 עד 8 שבלולים).
-
06.
מניחים על תבנית אפייה ואופים כ - 25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים