בריק במילוי ביצה, תרד וחמד – מתכון טעים ומהיר
כיס פריך מבחוץ ומלא דברים טובים מבפנים. ארוחה קלה שמכינים בדקות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל1:
- 1 עלה בריק (עלי סיגר מרוקאים)
- חופן עלי תרד או מנגולד (החלק הירוק) טריים קצוצים או 3 כפות תרד סנפרוסט מופשר וסחוט
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
- מלח, פלפל
- קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
- 2-3 כפות או גבינת חמד 5% או 16% "פיראוס", חתוכה לקוביות או מפוררת
- 1 ביצה או 1 חלמון
- לטיגון: שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר עם שמן עמוק. פורסים עלה בריק על משטח העבודה. מניחים במרכזו תרד, בצל ירוק וגבינת חמד. מתבלים בטיפת מלח פלפל ואגוז מוסקט.
-
02.
יוצרים גומה במרכז המילוי ובתוכה מניחים בעדינות את הביצה או החלמון כך שלא יתפזר.
-
03.
מקפלים את הבריק לחצי ומניחים בשמן החם. מטגנים כדקה מכל צד עד הזהבה.
-
04.
מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
-
05.
מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים