"בקלאווה" פטה וגרעיני חמנייה | השף הלבן

"בקלאווה" פטה וגרעיני חמנייה

פטה עיזים, גרעיני חמנייה קלויים ופרמזן בין שלוש שכבות של עלי פילו מתפצפצים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 100 גרם גרעיני חמנייה קלופים
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 250 גרם פטה עיזים "פיראוס" 16% (או פטה כבשים 20%)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 50 גרם פתיתי גבע - פרמזן קולקשן
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת בינונית מעל להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים את הגרעינים וקולים תוך ערבוב בכף עץ במשך  כ־5 דקות, עד שהגרעינים מזהיבים. מסירים מהאש ומוסיפים מלח ומייפל. מערבבים עד שהגרעינים מצופים באופן אחיד. מעבירים לצלחת. מפוררים את הפטה לפירורים בינוניים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון). מברישים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מלבנית 20x30 ס"מ במעט מהשמן.

  • 03.

    פורשים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בשכבה דקיקה של שמן זית. זורים כף פתיתי פרמזן. מכסים בעלה שני, מברישים בשמן וזורים כף פרמזן. מכסים בעלה שלישי ומברישים אותו בשמן. חותכים את ערמת הפילו לשני מלבנים של 20x30 ס"מ. מניחים מלבן אחד על תחתית התבנית ומפזרים עליו חצי מכמות הפטה וחצי מכמות הגרעינים הקלויים. בוזקים מעט קורנית וזורים 3-2 כפות פרמזן. חוזרים על הנחת השכבות - שומרים כ־2 כפות גרעינים לעיטור.

  • 04.

    פורשים עלה פילו נוסף על משטח העבודה, משמנים וזורים 2 כפות פתיתי פרמזן. מכסים בעלה נוסף ומשמנים גם אותו. חוצים לשני מלבנים, ומניחים אותם זה על גבי זה. חותכים למלבן של 20x30 ס"מ. מניחים את מלבן עלי הבצק על שכבת הגבינה השנייה שבתבנית. זורים למעלה את שארית פתיתי הפרמזן ואת הגרעינים השמורים ובוזקים מעט קורנית. חותכים את המאפה לריבועים בסכין חדה.

  • 05.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות, עד ששכבת הבצק העליונה שחומה־זהובה. מגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)