בורקס תרד עם גבינת חמד
בורקס משפחתי חם ופריך במילוי תערובת גבינות ועלי תרד טריים. סלט קטן ליד – ויש לכם ארוחת ערב נפלאה!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל1 בורקס ענק:
- 1 חבילה בצק עלים מרודד מעדנות
- ביצה טרופה
- שומשום
למילוי:
- 200 גרם עלי תרד שטופים
- 200 גרם גבינת חמד כפרית 16% תנובה
- 50 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
- 200 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 כף קמח
- פלפל לפי הטעם
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומניחים בקערה.
-
03.
מפוררים את גבינת החמד ומוסיפים לקערה.
-
04.
מוסיפים פנימה גבינת עמק, גבינה לבנה, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
-
05.
על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים לרצועות בגודל 6*24 ס"מ.
-
06.
לאורך רצועות הבצק מניחים באופן אחיד כ-2 כפות ממלית התרד והגבינות.
-
07.
מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי ומגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-42 ס"מ.
-
08.
מניחים את הרצועות בצורת שבלול על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים להגדיל את השבלול עד שימוש בכל הרצועות.
-
09.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-
10.
אופים במשך כ-40 דקות עד שזהוב. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים