בורקס תרד עם גבינת חמד | השף הלבן

בורקס תרד עם גבינת חמד

בורקס משפחתי חם ופריך במילוי תערובת גבינות ועלי תרד טריים. סלט קטן ליד – ויש לכם ארוחת ערב נפלאה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס תרד עם גבינת חמד

המרכיבים ל1 בורקס ענק:

  • 1 חבילה בצק עלים מרודד מעדנות
  • ביצה טרופה
  • שומשום
למילוי:
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • 200 גרם גבינת חמד כפרית 16% תנובה
  • 50 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
  • 200 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 כף קמח
  • פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומניחים בקערה.

  • 03.

    מפוררים את גבינת החמד ומוסיפים לקערה.

  • 04.

    מוסיפים פנימה גבינת עמק, גבינה לבנה, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

  • 05.

    על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים לרצועות בגודל 6*24 ס"מ.

  • 06.

    לאורך רצועות הבצק מניחים באופן אחיד כ-2 כפות ממלית התרד והגבינות.

  • 07.

    מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי ומגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-42 ס"מ.

  • 08.

    מניחים את הרצועות בצורת שבלול על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים להגדיל את השבלול עד שימוש בכל הרצועות.

  • 09.

    מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 10.

    אופים במשך כ-40 דקות עד שזהוב. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)