מאפה בצק עלים בצורת שמש במילוי גבינות ותרד | השף הלבן

בורקס שמש משפחתי במילוי גבינות ותרד

בוא נראה מי יצליח לסרב ל"אצבע" מהמאפה הנפלא והטעים הזה! ככה תכינו בקלות מאפה שמש עם גבינות ותרד שישדרג לכם את ארוחת הערב

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בצק עלים בצורת שמש במילוי גבינות ותרד
צילום: שני בריל

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי "נפוליאון"
  • 100 גרם גבינה צהובה כגון "עמק", מגורדת דק
  • 100 גרם פטה או בולגרית "פיראוס"
  • 2 כפות חמאת "תנובה" או שמן זית
  • 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (לוחצים עם הידיים עד שאין הנוזלים)
  • 1 ביצה L – להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

      מערבבים היטב בקערה גבינת שמנת, צהובה ובולגרית.

  • 02.

      פורסים את הבצק על משטח העבודה.

  • 03.

      קורצים 2 עיגולים מהבצק בגודל 24 או 26 ס"מ. עם תבנית עוגה הפוכה או רינג.

  • 04.

    מניחים עיגול בצק אחד על תבנית עם  נייראפייה ומורחים מעליו מתערובת הגבינות בשכבה דקה. חשוב להשאיר מסביבס"מ בצק ללא מילוי אחרת הבצק שיגיע מעל לא ידבק לבצק מתחת.

  • 05.

      מניחים מעל מהתרד החלוט והמסונן בשכבה דקה.

  • 06.

      סוגרים עם עיגול בצק נוסף.

  • 07.

      מניחים באמצע עיגול הבצק כוס הפוכה ולוחצים מעט.

  • 08.

      חותכים מסביב 16 משולשים (כמו ברפרנס) ומוציאים את הכוס. אם בשלב הזה הבצק קצתרך מעבירים למקרר לחצי שעה כדי שהמילוי לא ינזל החוצה.

  • 09.

      מסובבים כל 2 משולשים צמודים סביב עצמם פעמיים ומחברים אותם יחד. חוזריםעל הפעולה עם שאר משולשי הבצק מסביב עד שנוצרת צורה שדומה לשמש.

  • 10.

    מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עדשהמאפה זהוב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)