בורקס מצות וגבינות
מתכון נפלא של עדי קלינגהופר לבורקסים כשרים לפסח שמכינים ממצות במילוי גבינות. ואפילו יש 2 גרסאות: אפויה או מטוגנת
המרכיבים ל16 יחידות:
- 8 מצות
- 2 גביעים (500 גרם) קוטג' תנובה 5%
- 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 200 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס"
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל
- 3 ביצים
- 400 גרם שומשום
- לטיגון: שמן קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים עם הרטבת המצות: מרטיבים את כל המצות במשך כדקה, מניחים בערימה על מגבת, עוטפים היטב עם המגבת ומניחים בצד לשעה – שעה וחצי. לאחר מכן נקבל מצות גמישות ונוחות לגלגול.
-
02.
מכינים את המלית: בקערה מניחים קוטג', פתיתי טריו, גבינת פטה / בולגרית, ביצים, מלח ופלפל. מערבבים הכל היטב ומניחים בצד.
-
03.
הרכבת הבורקסים: לוקחים מצה אחת ומניחים על משטח עבודה, פורסים באמצע כך שנקבל 2 רצועות. בחלק הצר מניחים כף מהמלית ומגלגלים כך שנקבל "רול" במילוי גבינות. כך חוזרים עם שאר המצות ומניחים בצד.
-
04.
בקערה מניחים 3 ביצים ומקשקשים. בצלחת רחבה מניחים את השומשום.
-
05.
כל "רול" טובלים בביצה היטב, מרימים ומחכים שירדו השאריות לאחר מכן מעבירים ישר לשומשום, מצפים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד על צלחת. כך חוזרים עם כל הרולים.
-
06.
לגרסה מטוגנת: מחממים במחבת רחבה שמן קנולה, כ-1/3 מגובה המחבת. כשהשמן חם ניתן להתחיל בטיגון. מניחים כ- 4 רולים במחבת, על להבה נמוכה מטגנים מכל צד עד הזהבה. ולאחר מכן מעבירים לנייר סופג. כך חוזרים עם שאר הבורקסים.
-
07.
לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו. מכניסים את הבורקסים לאפייה כ- 15 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים את הבורקסים כשהם חמים, ניתן להגיש בצד עם טחינה , רסק עגבניות וביצה.