בורקס מצות וגבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

בורקס מצות וגבינות

מתכון נפלא של עדי קלינגהופר לבורקסים כשרים לפסח שמכינים ממצות במילוי גבינות. ואפילו יש 2 גרסאות: אפויה או מטוגנת

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס מצות וגבינות
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל16 יחידות:

  • 8 מצות
למלית:
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג' תנובה 5%
  • 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 200 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס"
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל
לציפוי:
  • 3 ביצים
  • 400 גרם שומשום
  • לטיגון: שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם הרטבת המצות: מרטיבים את כל המצות במשך כדקה, מניחים בערימה על מגבת, עוטפים היטב עם המגבת ומניחים בצד לשעה – שעה וחצי. לאחר מכן נקבל מצות גמישות ונוחות לגלגול.

  • 02.

    מכינים את המלית: בקערה מניחים קוטג', פתיתי טריו, גבינת פטה / בולגרית, ביצים, מלח ופלפל. מערבבים הכל היטב ומניחים בצד.

  • 03.

    הרכבת הבורקסים: לוקחים מצה אחת ומניחים על משטח עבודה, פורסים באמצע כך שנקבל 2 רצועות. בחלק הצר מניחים כף מהמלית ומגלגלים כך שנקבל "רול" במילוי גבינות. כך חוזרים עם שאר המצות ומניחים בצד.

  • 04.

    בקערה מניחים 3 ביצים ומקשקשים. בצלחת רחבה מניחים את השומשום.

  • 05.

    כל "רול" טובלים בביצה היטב, מרימים ומחכים שירדו השאריות לאחר מכן מעבירים ישר לשומשום, מצפים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד על צלחת. כך חוזרים עם כל הרולים.

  • 06.

    לגרסה מטוגנת: מחממים במחבת רחבה שמן קנולה, כ-1/3 מגובה המחבת. כשהשמן חם ניתן להתחיל בטיגון. מניחים כ- 4 רולים במחבת, על להבה נמוכה מטגנים מכל צד עד הזהבה. ולאחר מכן מעבירים לנייר סופג. כך חוזרים עם שאר הבורקסים.

  • 07.

    לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו. מכניסים את הבורקסים לאפייה כ- 15 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מגישים את הבורקסים כשהם חמים, ניתן להגיש בצד עם טחינה , רסק עגבניות וביצה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)