בורקס מדפי אורז במילוי גבינות - מתכון מנצח ללא גלוטן | השף הלבן

בורקס מדפי אורז

שיטה מעולה וטעימה מאוד להכנת בורקס ללא גלוטן – משתמשים בדפי אורז. בשלב האחרון אפשר לבחור אם לטגן קלות או לאפות את הבורקסים: כך או כך התוצאה מעולה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס דפי אורז במילוי גבינות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל10 מנות:

  • 10 דפי אורז גדולים
  • שמן זית להברשה או לטיגון
למילוי:
  • 1 חבילה קוטג' "תנובה" 5% או 9%
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או פתיתי עמק
  • 100 גרם גבינת חמד 5% או 16% מגוררת גס או מפוררת
  • 1 כפית קורנפלור
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה.

  • 02.

    מכינים קערה גדולה עם מים חמימים. טובלים עלה אורז במים כ-15 שניות עד ריכוך קל, מנערים ומניחים על משטח העבודה.

  • 03.

    מניחים במרכז העלה כף מילוי. מעצבים את המילוי לצורת משולש ומקפלים 1/3 עלה אורז על המילוי מצלע אחת של המשולש. מקפלים עליו את שתי הצלעות הנוספות ומקפלים את עודפי העלה לגב המשולש.

  • 04.

    כעת אפשר לבחור אם לאפות או לטגן:

  • 05.

    לאפיה - מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את המשולשים על נייר האפיה ומברישים או מורחים בידיים בשמן זית. אופים כ-50-60 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 06.

    לטיגון - מחממים שמן במחבת ומטגנים את המשולשים 2-3 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד סלט טרי.

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם למנה מהירה ומושלמת לארוחת הערב: בורקס מדפי אורז. מדובר בשיטה מעולה וטעימה מאוד להכנת בורקס ללא גלוטן - משתמשים בדפי אורז. בשלב האחרון אפשר לבחור אם לטגן קלות או לאפות את הבורקסים: כך או כך התוצאה מעולה

הכנת? כאן מדרגים
(36)