בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
את הבורקס הזה המשפחה לא תשכח! רחלי קרוט מציגה את המתכון שלה למאפה האהוב, עם גבינת כנען של השף הלבן

המרכיבים ל 2 בורקסים משפחתיים (שווים לכ-16 בורקסים רגילים):
- 1 חבילת בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
- 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
- 120 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק או מוצרלה או גאודה)
- 100 גרם גבינה בולגרית או פטה
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית אבקת שום - לא חובה
- 1 ביצה L
- תרסיס שמן זית או שמן זית עם מברשת
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- מעט מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים גבינת כנען, צהובה מגורדת, בולגרית, פלפל שחור, אבקת שום וביצה.
-
02.
מניחים על השיש עלה פילו כשהצד הצר כלפיכם ובהמשך שלו מניחים עוד עלה פילו, כך שבעצם נוצר מלבן ארוך.
-
03.
משמנים את 2 העלים בתרסיס שמן או בשמן זית עם מברשת.
-
04.
מניחים מעל עוד 2 עלי פילו, עלה אחד מעל כל אחד מהעלים שכבר נמצאים על השיש, ושוב מתיזים שמן זית.
-
05.
מניחים מחצית מכמות המילוי בתחתית מלבן הפילו הארוך, בצד ימין למטה, פחות או יותר בצורת משולש.
-
06.
מקפלים לצורת משולש גדול.
-
07.
חוזרים על הפעולה עם מחצית המילוי השנייה ועלי הפילו ומניחים את 2 הבורקסים הגדולים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
-
08.
מברישים את המאפים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ומפזרים מעל מעט מלח גס.
-
09.
אופים במשך 25-35 דקות או עד שהבורקס זהובים מאוד.
טיימר מופעל