אוזני המן מלוחות במלית גבינה בולגרית ופסטו | השף הלבן

אוזני המן מלוחות במלית גבינה בולגרית ופסטו טעים במיוחד! 

בצק פריך עדין ומשגע במלית של גבינה בולגרית ופסטו…מעדן!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוזני המן מלוחות במלית גבינה בולגרית ופסטו טעים במיוחד! 
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ללמספר יחידות:

  • לבצק:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן (רגיל)
  • 1/2 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 2 כפות פרג שלם
  • 180 גרם חמאה תנובה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה גדולה
  • לפסטו (250 מ"ל):
  • 1 צרור גדול של בזיליקום, עלים בלבד (נטו 4 ורבע כוסות לא מהודקות), שטופים היטב
  • 80-100 גרם צנוברים
  • 80 מ"ל (כ-1/3 כוס) שמן זית
  • 3-4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 25-50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • למלית:
  • 180 גרם גבינה בולגרית 16-24% שומן פיראוס
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס פסטו – ראו לעיל
  • לסגירה: 1 חלבון ביצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתעצלים להכין פסטו? השתמשו בפסטו מוכן של "אוליביה". אפשר להמיר את הפסטו בכל ממרח מוכן לטעמכם: ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים שחורים וכו' – ואפשר גם להכין את אוזני המן הללו עם גבינה בולגרית בלבד.

  • 02.

    בצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, מלח ופרג שלם. מעבדים מספר שניות, רק לשם איחוד.

  • 03.

    מוסיפים בהדרגה וברציפות קוביות חמאה קרה.

  • 04.

    מוסיפים ביצה ומעבדים עד להווצרות גושי בצק גדולים. מוציאים את להב הפלדה ומעבדים בידיים לקבלת בצק. משטחים על גבי משטח חיתוך ומכסים בניילון נצמד או בשקית נקיה. מכניסים למקרר לחצי שעה.

  • 05.

    פסטו: שמים את כל המרכיבים מלבד מלח ופלפל במכל מעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד לקבלת  מחית אחידה. אוספים עם מרית את שניתז לדופנות המכל ומעבדים שוב. טועמים ומתקנים תיבול עם שמן זית, מלח, פלפל או פרמזן.

  • 06.

    מלית: שמים גבינה בולגרית בקערה. מועכים בעזרת מזלג. מוסיפים ביצה ומערבבים.

  • 07.

    כשהבצק סיים להתקרר מוציאים רבע ממנו ומניחים על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים דק (אך לא דק מדי) בעזרת מערוך.

  • 08.

    מכינים קערית עם חלבון ביצה ומברשת סיליקון. מרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה.

  • 09.

    בעזרת קורצן/חותכן בקוטר 8-9 ס"מ קורצים עיגולים. משחררים מהנייר, מושחים את שוליהם בחלבון ושמים כפית גדושה ממלית הבולגרית או כפית מלית בולגרית וחצי כפית פסטו. סוגרים את העיגול לצורת אוזן, מניחים בתבנית, מהדקים היטב וכשהתבנית מלאה מכניסים למקפיא לשעה או למקרר למשך שעתיים. ממשיכים כך עם התבנית השנייה. את יתרת הפסטו מאחסנים בצנצנת זכוכית ומכסים בשכבת שמן זית. שומרים במקרר, עד שבועיים.

  • 10.

    עם תום קירור האוזניים במקפיא/במקרר מחממים תנור ל-170 מעלות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 26-28 דקות או עד להשחמה קלה של בסיסן והזהבה יפה של חלקן העליון. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים. ממשיכים כך עם התבנית השניה.

    טיימר מופעל
    00:28:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)