הרבה יותר מעוגת דבש – הכירו 5 קינוחים מנצחים לראש השנה

מקלאסיקות משודרגות עד להצעות מרעננות. אי אפשר לומר עליה מילה רעה – עוגת הדבש הקלאסית היא חלק בלתי נפרד מראש השנה, ויש לא מעט מתכונים שהופכים אותה לקינוח מפנק שאי אפשר לעמוד בפניו. עם זאת, לקראת הרגע שבו המשפחה סוף-סוף יושבת מסביב לשולחן לארוחה חגיגית, מתעורר הרצון הטבעי לחדש, לרגש ולהפתיע. אל תיעלבו אם אתם נאמנים לעוגת הדבש המשפחתית – תוכלו להגיש גם אותה בשמחה. אבל השנה תוכלו לשדרג את הקינוחים עם כמה רעיונות מעולים.

מאת: מיכל אברמוביץ'
עוגת תפוחים

#1 עוגת תפוחים לרגעים מתוקים

נכון, מדובר בקלאסיקה, אבל האמת שאפשר לגוון איתה ולהכין את עוגת התפוחים במבחר דרכים. עוגות תפוחים על שלל גרסאותיהן נחשבות לאחד הקינוחים הנפוצים בעולם, עם היסטוריה שמתחילה עוד בימי הביניים באירופה. כבר במאה ה-14 נמצאו ספרי מתכונים באנגליה שבהם הופיע פאי תפוחים, ובמאה ה-17 המתכון היגר גם להולנד וגרמניה. בהמשך, עם הגעת המתיישבים לאמריקה, הפך פאי התפוחים לסמל לאומי – עד כדי כך שנטבע הביטוי "As American as apple pie". אצלנו, בישראל, העוגה מתחברת באופן טבעי לסמלי ראש השנה בזכות הדימוי של תפוח בדבש והזמינות הגבוהה של תפוחים בעונה. כיום עוגות תפוחים מוגשות באין-ספור גרסאות – מפאי קלאסי עם בצק פריך ועד עוגות בחושות או טארטים עם קרמל ובצק עלים – כולן ממשיכות לספר את הסיפור של קינוח פשוט, נגיש ועם שורשים עמוקים במגוון תרבויות. עוגת תפוחים קלה להכנה תמיד תוכל לסגור לכם את הפינה. לפעמים הקינוחים הכי פשוטים הם הכי מוצלחים, ועוגת התפוחים בהחלט מוכיחה את זה.

#2 קראנץ-דבש – גרסה קלילה ופריכה לעוגה האגדית

קראנץ הוא שמה של עוגת שמרים גרמנית קלאסית שבעבר נאפתה בתבנית קוגלהוף. התבנית העגולה עם הארובה במרכזה יצרה צורה של זר (בגרמנית: Kranz), ומכאן שמה. היום, מטעמי נוחות או ניצול מקום, רבים אופים את אותה העוגה בתבנית "פס", וזה לא גורע מטעמה הנפלא.

הווריאציה השובבה של עוגת הדבש הסטנדרטית והקלאסית היא קראנץ-דבש. זו קראנץ שמרים במילוי דבש, שגורפת מחמאות בכל שולחן חג. אין פלא שזו עוגה שכולם אוהבים – דמיינו אותה בשילוב דבש עם מסקרפונה ותקבלו את העוגה שכולם יצפו לטעום בחג הקרוב.

רוצים לעשות כבוד לקראנץ המקורית בלי להשתמש בשמרים? תוכלו להכין עוגת דבש מנצחת בתבנית הקוגלהוף האגדית, ולקבל זר יפהפה וטעים בטעמי דבש עמוקים. אפשר גם להכין את עוגת המייפל המהירה ולהחליף את המייפל בדבש.

#3 ראש השנה בסגנון דובאי

הקינוח שזכה לכינוי "שוקולד דובאי" נולד בשנת 2021 בקונדיטוריה Fix Dessert Chocolatier בדובאי, על-ידי הקונדיטורית שרה חמודה, כשהרעיון היה פשוט אבל מבריק: שכבות שוקולד איכותי ממולאות בפיסטוק, קדאיף ותיבול מזרח-תיכוני כמו זעפרן או מי ורדים. השילוב בין חומרי הגלם המקומיים למראה הנוצץ הפך אותו במהרה להצלחה אזורית.

אבל את הפריצה הגדולה הביא סרטון טיקטוק של משפיענית בשם מריה והרה בדצמבר 2023. היא צילמה את רגע השבירה של השוקולד, והסרטון צבר מיליוני צפיות. מהר מאוד הפך "שוקולד דובאי" לוויראלי בכל העולם – מאירופה ועד ארה"ב, ומשם גם לישראל. מאז הוא לא רק קינוח, אלא סמל לטרנד קולינרי שמחבר בין יוקרה, מראה אינסטגרמי וטעמים ייחודיים. עכשיו תורו של הטרנד להגיע אליכם לשולחן החג, מסתבר.

רוצים לשדרג את שולחן החג באופן לא מסורתי? תוכלו להכין עוגת גבינה, פיסטוק ושוקולד – "דובאי סטייל" – זוהי עוגת גבינה שמשלבת בתוכה טעמים ים-תיכוניים של קדאיף פיסטוק ושוקולד, תוכלו לבחור להמתיק אותה עם דבש במקום סוכר, וסגרתם את פינת הדבש בדרך חכמה.

#4 קינוחי כוסות לראש השנה – הברקה

אזהרת טריגר – החיסרון היחיד של קינוחי הכוסות, לדעתנו, הוא העובדה שהם תופסים מקום במקרר. לקראת האירוח בחג, המקום במקרר הוא יקר ערך, וייתכן שתצטרכו לוותר על הקינוח אם המקום מוגבל. אבל אם יש לכם 2 מקררים, או אם אתם לא המארחים ורק התנדבתם להביא קינוח לארוחה – הבחירה בקינוחי כוסות היא נפלאה.

קינוחי כוסות הפכו לאחד הטרנדים האהובים של השנים האחרונות, ובצדק. הם יפים, אישיים ונוחים להגשה – כל אורח מקבל מנה אישית מעוצבת, שמייתרת את הצורך בפרוסות ועוגיות על צלחות. מעבר לכך, הם מאפשרים יצירתיות אין-סופית: שכבות של קרם, פירות, עוגיות, מוס או גבינה – הכל נכנס לכוסות שקופות, שמציגות את הצבעים והמרקמים בצורה מרשימה. זהו פתרון מושלם למי שמחפש קינוח קל יחסית להכנה, שנראה מקצועי ומפנק, וגורם לאפקט "ואו" מיידי על שולחן החג. רוצים לעבוד לפי מתכון? תוכלו להכין קינוח כוסות לראש השנה עם מוס וניל ותפוחים – הוא אפילו טבעוני (עם סילאן ולא עם דבש), ככה שאתם יכולים להיות רגועים – הוא ידידותי לכל האורחים, ומתאים גם אחרי ארוחה בשרית למי שמקפיד על כשרות.

#5 פאבלובה עם רימונים ותפוחים – קינוח עם שורשים בין-לאומיים

הפאבלובה היא עוגת מרנג קלאסית שנולדה בראשית המאה ה־20 בניו-זילנד או באוסטרליה (עד היום שתי המדינות מתווכחות על הזכויות), ונקראה על שמה של הבלרינה הרוסייה אנה פבלובה. בסיס המרנג האוורירי נאפה כך שיישאר פריך מבחוץ ורך מבפנים, ומעליו מניחים קצפת ופירות עונתיים. בישראל מצאו לו התאמה טבעית לראש השנה, עם הרימון – סמל לשפע וברכה, והתפוח – שמתקשר לטקס הטבילה בדבש. כך משתלבים בו שני הפירות בצורה חגיגית ורעננה. השילוב בין הקינוח הקלאסי הבין-לאומי לבין סמלי החג המקומיים יוצר מנה קלה, מרשימה ומלאת משמעות תרבותית.

לא משנה איזה קינוח תבחרו, זכרו – השנה אפשר לגוון: לא רק עוגת דבש, אלא קינוחים שמפתיעים ומספרים סיפור. שנה טובה ומתוקה.

 

עוגת תפוחים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.